Βγαλμένος από τις καλύτερες μέρες του

Βγαλμένος από τις καλύτερες μέρες του

Μαουρίσιο βγαλμένος από τις καλύτερες μέρες του στον ΠΑΟΚ ήταν στο ντέρμπι ο Βραζιλιάνος. 

Μπορεί τακτικά να ξέφυγε σε μερικές περιπτώσεις με παρακινδυνευμένες πάσες, ωστόσο, ο Νοτιοαμερικάνος έδειξε νοοτροπία στο ανασταλτικό κομμάτι που δεν μας είχε συνηθίσει.

Τα αμυντικά καθήκοντα σίγουρα δεν είναι στα προτερήματα του αλλά στο παιχνίδι κόντρα στον πρωτοπόρο είδαμε παίκτη να σκυλιάζει για κάθε κατοχή, να βοηθά αμυντικά τους στόπερ, φεύγοντας πολλές φορές από την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη για να βοηθήσει στην ανάκτηση μπάλας.

Ο 32χρονος έκλεψε πολλές φορές το τόπι, είχε καίρια κοψίματα έξω από την περιοχή, σκόραρε νωρίς κάτι που εξυπηρέτησε τα πλάνα του κόουτς για κατενάτσιο.

Η διάθεση να πάρει μπάλες από πολύ χαμηλά, να δώσει οδηγίες στους συμπαίκτες του, να βγάλει εγωισμό, να καταθέσει αρχηγική συμπεριφορά στο χορτάρι, προκύπτει από την αλλαγή στο στάτους της θητείας του.

Στη Θεσσαλονίκη ήταν ένας καλός παίκτης του ρόστερ, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που ήταν οι ηγέτες εκείνης της ομάδας, σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκό νιώθεις ως ηγέτης. Ως εκείνος που έχει την υποχρέωση να κάνει πάντα το κάτι παραπάνω, να βγει μπροστά στα δύσκολα, να γίνει το σημείο αναφοράς και να δικαιώσει την υπέρβαση που έγινε το καλοκαίρι για να φορέσει το τριφύλλι στο στήθος.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News