Καρπετόπουλος: "Ο Τερίμ τράβηξε την προσοχή πάνω του - Αποδείχθηκε μεγαλύτερος από την ομάδα"

Καρπετόπουλος: «Από το παίζω όσο χρειάζεται του Γιοβάνοβιτς, πάμε σε έναν ΠΑΟ που παίζει πολύ»

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει τις εξελίξεις με τκν Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα γράφει στη SportDay:

Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι δύο χρόνια τώρα που ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το πρωτάθλημα με αξιώσεις, μετά από πολλά χρόνια μάλιστα, κλείνει τη σεζόν δείχνοντας μία αδυναμία διαχείρισης των ματς, στα οποία κρίνεται τελικά το πρωτάθλημα.

Τα πόδια όλων ξαφνικά βαραίνουν, οι καλύτεροι γίνονται οι χειρότεροι. Θα έπρεπε ο Τερίμ να είναι αυτός που θα διδάξει στην ομάδα του μυστικά πρωταθλητισμού, αλλά εδώ έχουμε δύο προβλήματα.

Το πρώτο ότι ο Τούρκος δεν έφτιαξε αυτή την ομάδα κι απλώς προσπαθούσε τον Ιανουάριο να την “μπολιάσει” με παίκτες με χαρακτήρα, εντοπίζοντας πως σε αυτό υπάρχει πρόβλημα -θυμίζω ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε μεταγραφές, παρά μόνο έναν στόπερ. Το δεύτερο ότι ο ίδιος ο Τερίμ είναι τόσο μεγάλη προσωπικότητα, που μοιραία τράβηξε όλη την προσοχή πάνω του: αποδείχτηκε κομμάτι μεγαλύτερος απ’ την ομάδα κι αυτή η έλλειψη συμβατότητας είναι πρόβλημα.

Ο Τερίμ είμαι βέβαιος πως ακόμα και σήμερα πιστεύει ως ματς όπως αυτά με Λαμία, Κηφισιά, ΟΦΗ ή ακόμα και το προχθεσινό με τον Άρη, οι παίκτες πρέπει να τα πάρουν μόνοι τους αν θέλουν πρωτάθλημα. Κατά τον ίδιο έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα: όταν μία ομάδα δεν χαρίζει βαθμούς. Έχει δίκιο.

Αλλά ο -χωρίς πρωτάθλημα για πάνω από μία δεκαετία- Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια. Ο Τερίμ δεν κατάλαβε τι είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός: θυμόταν τον Παναθηναϊκό με το ευρωπαϊκό όνομα. Κι ο Παναθηναϊκός δεν κατάλαβε ότι δεν αρκεί ένας προπονητής που ξέρει από πρωταθλητισμό για να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Όπως κι αν λέγεται…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News