Το στοίχημα με Ντρεοσί!

Παναθηναϊκός: Ντρεοσί και ένας Γερμανός για τεχνικός διευθυντής

Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αρη παγιώθηκε στον κόσμο πλήρως η αντίληψη ότι μεταξύ Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος δεν υπήρχε η παραμικρή αλληλεπίδραση.

Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αρη παγιώθηκε στον κόσμο πλήρως η αντίληψη ότι μεταξύ Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος δεν υπήρχε η παραμικρή αλληλεπίδραση.

Στην πρώτη προπόνηση μετά την ήττα από τους Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ ο κόουτς είπε στο Κορωπί “χάσαμε από τον πρωτοπόρο, προχωράμε”.

Η εξήγηση που έδωσε προβλημάτισε κι έδειξε δυο πράγματα: πρώτον ότι ο Πογιάτος είχε πνιγεί από το άγχος και δεύτερον ότι δεν καταλάβαινε ακόμα πού βρισκόταν.

Στην ιστορία ποτέ για τον Παναθηναϊκό δεν είχε αξιολογηθεί ως δύσκολο ένα ματς με τη φιλότιμη ομάδα της Θεσσαλονίκης εντός αθηναϊκών εδαφών: όταν η δήλωση κυκλοφόρησε, ο κόσμος από την αξιολόγηση του κόουτς εμπέδωσε πως ο Πογιάτος χρειαζόταν κάποιον δίπλα του που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί εξηγώντας του κάποιες τεχνικές ιδιαιτερότητες.

Ο Ρόκα ήταν εντελώς έξω από αυτόν τον τομέα παρότι ήταν περισσότερο καιρό στη χώρα μας και λογικά είχε μεγαλύτερη μυρωδιά τι συνέβαινε. Ο Πογιάτος είδε τον Ρόκα περισσότερο ως προϊστάμενο και λιγότερο ως συνεργάτη, έπρεπε να είχε συμβεί το αντίθετο. Ο ρούκι προπονητής δεν είχε κανέναν να συζητά τη δυναμικότητα των αντιπάλων ή το ματς που ακολουθούσε: αυτά είναι συζητήσεις τεχνικές κι όχι διοικητικές. Για τον Πογιάτος όλοι κι όλα στη χώρα μας ήταν άγνωστα!

Το ίδιο ισχύει για τον καινούργιο τεχνικό διευθυντή που υποτίθεται θα είναι προϊστάμενος του Λάζλο Μπόλονι που μέσα σε μερικές εβδομάδες πρόλαβε να κάνει εχθρούς κάμποσους παίκτες.

Ο Πιερ Ντρεοσί θα αναλάβει ρόλο που δεν είναι τόσο απλός. Θα είναι βοηθός του κόουτς και καθοδηγητής του, θα έχει βαρύτητα στα αποδυτήρια πρώτα από όλα καλείται να μάθει γρήγορα πρόσωπα και πράγματα για το κλάμπ ώστε να εξηγεί σε προπονητές και παίκτες σε ποιον σύλλογο δουλεύουν, ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις και τι περιμένει από αυτούς ο κόσμος.

Ολα αυτά μην τα θεωρείτε αυτονόητα: το ισπανικό ντουέτο π.χ. αρκετά δυσκολευόταν να τα καταλάβει γι αυτό κι έφαγε…σουτ σε χρόνο dt.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News