Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το ΕΠΟΣ του Βερολίνου!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το ΕΠΟΣ του Βερολίνου!

Σαν σήμερα (1/5), το 2009 ο Παναθηναϊκός απέκλειε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου. Τα μπάτζετ και τα ρόστερ προκαλούν δέος.

Από τη μία πλευρά ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Χατζηβρέττα, Φώτση, Τσαρτσαρή, Περπέρογλου, Πέκοβιτς, Μπατίστ και Κέτσμαν.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαρατάξει τους Παπαλουκά, Γκριρ, Τεόντοσιτς, Πάργκο, Χαλπερίν, Τσίλντρες, Πρίντεζη, Βούισιτς, Μπουρούση, Έρτσεγκ και Βουγιούκα.

Στην τέταρτη περίοδο οι πράσινοι ξέφυγαν με 81-74 λίγο πριν το τέλος του αγώνα, δείχνοντας να καθαρίζουν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε και χάρη σε βολές του Μπουρούση ισοφάρισε σε 82-82 με 70 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα.

Στην επόμενη φάση ο Πέκοβιτς έκανε το σκορ 84-82, για να ακολουθήσουν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις για τις δύο ομάδες και να φτάσουμε στην φάση που έκρινε και το παιχνίδι:

Με τον Ολυμπιακό να έχει την τελευταία επίθεση, ο Μπουρούσης πήρε τη μπάλα από τον Γκριρ κι έπαιξε με πλάτη στο καλάθι με τον Φώτση να τον μαρκάρει. Έκανε μία από τις αγαπημένες κινήσεις του, δοκίμασε ένα αριστερό χουκ και αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου σήκωσε το τρόπαιο, παρουσιάζοντας ίσως την πληρέστερη ομάδα που έπαιξε ποτέ μπάσκετ σε αυτή την ήπειρο.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 41-43 (ημ.), 63-66, 82-84

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News