Σωκράτη, να τις «χιλιάσεις», αλλά ΤΩΡΑ Μπρινιόλι!

Σωκράτη, να τις «χιλιάσεις», αλλά ΤΩΡΑ Μπρινιόλι!

Το φαινόμενο στα Γιάννενα «γκολ παθητικό από τα… αποδυτήρια» επανεμφανίστηκε εν πολλοίς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι από τη στιγμή, που δεν μπορεί ο Ιβάν να επέμβει στην αμυντική του γραμμή, το μόνο που του απομένει, είναι ο τερματοφύλακας. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Είναι λυπηρό να γράφεται ένα τέτοιο κείμενο την ημέρα που ο Σωκράτης Διούδης συμπλήρωσε εκατό συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά ταυτόχρονα κρίνεται και αναγκαίο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, θέλω να το ξεκαθαρίσω, έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό, πολλά περισσότερα από όσα θα φανταζόταν κανείς, από όταν υπολογιζόταν ως εναλλακτική λύση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Και πρόκειται για ένα αληθινό παιδί, που δεν έχει προκαλέσει ουδέποτε πρόβλημα.

Ασφαλώς, κι ο Διούδης δεν ευθύνεται για το γεγονός πως το Τριφύλλι δεν έχει βρει απάντηση στα τέρματα που δέχθηκε από τα Γιάννενα στο 5′ και από τον Άρη στο 10′. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 85′ και 80′ (χωρίς τις καθυστερήσεις) λεπτά αντίστοιχα, να αντιδράσουν, αλλά μάταια. Είναι και η εμφανέστατη έλλειψη χημείας, ασφαλώς… αλλά αυτά τα πληρώνει τώρα, ο προπονητής που έκανε μεταγραφές στα τέλη του Αυγούστου.

Όμως, ο «πράσινος» τερματοφύλακας, για να γυρίσουμε στο θέμα, δεν δείχνει σταθερός στα καθήκοντά του εδώ και καιρό. Δεν περίμενε κανείς το «σήμερα» προκειμένου να το διαπιστώσει. Πλέον, υπάρχουν σημάδια πως ο Διούδης δεν είναι ο άσος που ζητάει αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός.

Από δική του μακρινή μεταβίβαση, ξεκινάει το γκολ του Άρη με τον Καμαρά να βρίσκει δίχτυα απέναντι σε μια αιφνιδιασμένη, «παγωμένη» και αργή άμυνα των «πρασίνων». Μέσα στο ματς δεν αποπνέεται σιγουριά από τον ίδιο στις ενέργειές του με την μπάλα στα πόδια με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφαλείς και οι συμπαίκτες του. Με αποκορύφωμα την παραλίγο – γκάφα του μπροστά σε παίκτη του Άρη, που «χαράμισε» τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να ανησυχήσει για τη μη επίτευξη τερμάτων στα δύο τελευταία ματς, όσο έχει και για την κακή οργάνωση στην άμυνα. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν άλλοι στόπερ ή αξιόπιστοι ακραίοι μπακ στον πάγκο, η μοναδική λύση είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός, που ταξίδεψε στις αρχές της εβδομάδας στην πατρίδα του, για να παραλάβει το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της Serie B’, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσει ο Σέρβος προπονητής, αρχής γενομένης από την Κυριακή απέναντι στο Βόλο. Το ιταλικό ποδόσφαιρο φημίζεται για τις άμυνες και ο Μπρινιόλι φαντάζει τη δεδομένη στιγμή, ο κατάλληλος για να οργανώσει τους Πούγγουρα, Βέλεθ, Κώτσιρα και Χουάνκαρ, αλλά και τους Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο και Πέρεθ.

Ίσως, μερική αποχή του Έλληνα διεθνούς τερματοφύλακα από την ενδεκάδα να λειτουργήσει ευεργετικά και για τον ίδιο. Να γυρίσει πίσω στο «μηδέν», να παλέψει από την αρχή για τη θέση του στην ενδεκάδα και γιατί όχι κάποια στιγμή και να… «χιλιάσει» τις συμμετοχές του με το Τριφύλλι. Ωστόσο, για την ώρα, η αλλαγή στον «άσο» δείχνει απαραίτητη.

Από κει και πέρα, το Τριφύλλι σπατάλησε μια καλή ευκαιρία να «βυθίσει» τον Άρη στη βαθμολογία και εξακολουθεί να προβληματίζει στους προαναφερόμενους τομείς…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News