Προπονητές για όλα τα γούστα

Προπονητές για όλα τα γούστα

[ads]
Μπορεί η θέση του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού να είναι, για την ώρα, ασφαλής, ωστόσο αν η ομάδα δεν κάνει το 2/2 στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και αν δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι των αιωνίων στις 6/11 τότε είναι σίγουρο ότι οι πρώτοι “τριγμοί” θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Το newspao.gr “ψάχνει” την αγορά των ελεύθερων προπονητών και σας παρουσιάζει 20 αξιόλογες περιπτώσεις προπονητών που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα για χάρη του “τριφυλλιού”.
[ads2]
ΠΡΟΣΙΤΟΙ

Μαρίνος Ουζουνίδης: Ο Έλληνας κοους και γυρολόγος των ελληνικών πάγκων απολύθηκε από τον Πανιώνιο το προηγούμενο καλοκαίρι και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Άντρε Μπραιτενράιτερ: Ο Γερμάνος κόουτς απολύθηκε πέρσι το  καλοκαίρι μετά από ένα χρόνο στην ομάδα. Πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στα 43 του.

Φραντσέσκο Γκουιντολίν: Στα 61 του, ο πρώην προπονητής της Σουόνσι και της Μόνακο, είναι ελεύθερος. Έχει περάσει 14 φορές από πάγκους ιταλικών ομάδων και καλύτερό του επίτευγμα είναι ένα κύπελλο Ιταλίας με την Βιτζένζα.

Ντίτερ Χέκινγκ: Μετά από μία αξιόλογη τετραετία στην Βόλφσμπουργκ, 0 52χρονος Γερμανός έμεινε ελεύθερος. Κατέκτησε ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ.

Νταν Πετρέσκου: Ο Ρουμάνος προπονητής έχει ήδη προλάβει να προπονήσει σε Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Κατάρ και Κίνα. Απολύθηκε πριν λίγες ημέρες από την Κούμπαν  με την οποία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας.

Νάιτζελ Πίρσον: Ο άνθρωπος που ανέβασε την Λέστερ στην πρώτη κατηγορία, έμεινε ελεύθερος μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Ντέρμπι.

Τζιουσέπε Ιακίνι: Ακόμη ένας Ιταλός γυρολόγος ο 52χρονος κόουτς που πιο πρόσφατος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ουντινέζε στην οποία άντεξε 4,5 μήνες.

Μπρούνο Λαμπάντια: Ο Γερμανός προπονητής μετά από πετυχημένες παρουσίες σε Γκρόιτερ Φιρθ, Ντάρμσταν και Στουτγάρδη έμεινε ελεύθερος από το Αμβουργο με το οποίο δεν τα πήγε τόσο καλά.

Ρικάρντο Σα Πίντο: Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής των ΟΦΗ, Ατρόμητο και Σπόρτινγκ, απολύθηκε από την αραβική Αλ Φατέχ και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Μαρσελίνο Γκαρθία: Ο αναμορφωτής της Βιγιαρεάλ! Ο Ισπανός κόουτς, που έχει περάσει και από Σεβίλλη, πέρασε μία τριετία στον πάγκο του “κίτρινου υποβρυχίου” αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο.

Τιμ Σέργουντ: Μετά από ένα εξάμηνο στην Τότεναμ, το 2015 κατάφερε να σώσει και την Άστον Βίλα από έναν διαφαινόμενο υποβιβασμό. Εκ τότε, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Βίκτορ Σκρίπνικ: Ο Ουκρανός τεχνικός έδειξε καλά στοιχεία με την μικρή ομάδα της Βέρντερ και από το 2014 μέχρι και το προηγούμενο Μάιο ήταν πρώτος προπονητής στην ανδρική ομάδα. Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του φέτος.

Πάκο Χέμεθ: Απολύθηκε φέτος από τη Γρανάδα πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα (2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 6 ματς). Έχει περάσει με επιτυχία από την Ράγιο Βαγιεκάνο και άλλες μικρές ισπανικές ομάδες.

ΑΚΡΙΒΟΙ:

Τόμας Σάαφ: Μετά από 14 επιτυχημένα χρόνια στην Βέρντερ, ήρθαν δύο κακές σεζόν σε Άιντραχτ και Ανόβερο και έτσι ο 55χρονος προπονητής είναι ελεύθερος.

Μαρσέλο Μπιέλσα: Η πιο δύσκολη περίπτωση από όλους. Πέρα από το μεγάλο κασέ του, είναι προπονητής που κινείται σε συγκεκριμένα πλαίσια στο μπάτζετ και στην λειτουργία της ομάδας και αν τυχόν τον “κοροϊδέψουν” τότε θα παραιτηθεί, όπως έκανε το καλοκαίρι που μας πέρασε και κούνησε μαντίλι μετά από 2 μέρες στη Λάτσιο. Στο βιογραφικό του έχει παρουσίες στην Μαρσέιγ, την Μπιλμπάο, την Εσπανιόλ και τις εθνικές Χιλής και Αργεντινής.

Κάρλος Ντούνγκα: Έχει διατελέσει 8 χρόνια προπονητής της εθνικής Βραζιλίας και μόλις μερικούς μήνες της Ιντερνασιονάλ. Κατάφερε να πάρει ένα Κόπα Αμέρικα, ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Confederations Cup.

Γκους Χίντινκ: Ο 70χρονος  Ολλανδός προπονητής έχει διατελέσει τεχνικός (μεταξύ άλλων) σε Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, PSV, Βαλένθια και διάφορες εθνικές (Ολλανδία, Τουρκία, Ρωσία, Νότια Κορέα Αυστραλία). Μετράει 6 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 4 κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ με την PSV. Επίσης, έχει κατακτήσει ένα Διηπειρωτικό (Ρεάλ Μαδρίτης) και ένα FA Cup (Τσέλσι).

Εντοάρντο Ρέχα: Γυρολόγος στην Ιταλία. Αξιόλογος προπονητής, αλλά και με ξεπερασμένο αγωνιστικό πλάνο. Στα 71 του δεν έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο στην καριέρα του.

Μπερντ Σούστερ: Ακούστηκε για την Εθνική Ελλάδας, αλλά δεν συμφώνησαν. Έχει προπονήσει, μεταξύ άλλων, Σακτάρ, Λεβάντε, Ρεάλ, Μπεσίκτας και Μάλαγα. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα σούπερ καπ.

Χοακίν Καπαρός: Ο Ισπανός τεχνικός έχει περάσει από πολλούς ισπανικούς πάγκους με κορυφαίες τις παρουσίες σε Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο και Σεβίλλη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News