Τόπος... οργίων!

Βιτάλ: «Ήρθα για να δώσω απαντήσεις - Εντυπωσιάστηκα από τους φιλάθλους»

Έχουν τόσα χρόνια να δουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι Παναθηναϊκοί που ο Ματέους Βιτάλ με δυο μπαλιές, δυο ντρίμπλες και μερικά σουτ τους …πήρε τα μυαλά.

Ο προπονητής του τον έβαλε στην 11άδα και ο Βραζιλιάνος έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Δίχως υπερβολή έγινε ο ποιοτικότερος -στις επιλογές με την μπάλα- ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που θυμόμαστε από το 2018 καταφέρνοντας με ιδιαίτερο και μόνιμα θεαματικό τρόπο να είναι αποτελεσματικός, κάνοντας ταυτόχρονα επίδειξη τεχνικής και ουσίας.

Φυσικά ήταν τυχερός που βρήκε προπονητή που τον απελευθέρωσε, τον έβγαλε από τον άξονα, τον πέρασε στα άκρα, σε ένα Παναθηναϊκό προπονημένο και δασκαλεμένο να παίζει στον χώρο και να λειτουργεί μόνιμα με επιθετική λογική κάτι που είδαμε να συμβαίνει μετά το 20 αφού στο ξεκίνημα ο Απόλλωνας μπήκε στο χορτάρι…αγριεμένος.

Ο Βιτάλ ξεκινώντας από τα άκρα έμπαινε μόνιμα προς τα μέσα και η ομάδα φάνηκε σαν ένας οργανισμός που λειτουργούσε γύρω του.

Όπου κι αν βρισκόταν ο μπακ (Χουάνκαρ) τον ακολουθούσε και του επέτρεπε να πηγαίνει εσωτερικά απαλλασσόμενός από το μαρκάρισμα του αντίπαλου οπισθοφύλακα προσφέροντάς του επιπλέον επιλογές πάσας. Με αυτήν την λογική έστησε ένα μικρό πάρτι με την ομάδα της Ριζούπολης και έκανε τον χώρο που αγωνιζόταν τόπο οργίων.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News