Πάθος, ρέντα και... Περέα!

Πάθος, ρέντα και... Περέα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε, πρώτα, ρέντα, έβγαλε… πάθος και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τον Περέα. Όμως, φάνηκε ξεκάθαρα πως η μεγάλη ομάδα στο γήπεδο ήταν ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Νότης Καμπέρης. 

Πολλές φορές για να εξηγήσει κανείς τι προκάλεσε μια ήττα, στην προκειμένη περίπτωση την ήττα του Παναθηναϊκού, χρειάζεται να δεις τα δεδομένα από την πλευρά του αντιπάλου.

Αν παρακολούθησε κανείς το φινάλε της 1ης αγωνιστικής στην Τούμπα, θα κατάλαβε πως η μπάλα κάνει ως τώρα, τα χατίρια στους ποδοσφαιριστές των Ιωαννίνων. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά ευτύχησαν να σκοράρουν με ένα μακρινό φαλτσαριστό σουτ, από αυτά που γενικότερα, σπανίζουν στα ελληνικά γήπεδα, αλλά τυχαία σημειώθηκαν ήδη δύο τέτοια την τρέχουσα αγωνιστική. Δεν «πλήρωσε» κάποια αμυντική δυσλειτουργία το Τριφύλλι, ούτε τον πρόδωσε… ο τερματοφύλακάς του.

Η ρέντα… εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό στην προκειμένη περίπτωση, διότι είχε μπόλικη τέτοια στο ματς με τον Απόλλωνα. Σε ένα ματς με κατοχή 74-26 υπέρ των «πρασίνων» κάτι πήγε στραβά για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε τακτική «run and hide» ο Μεταξάς έκανε «την έκπληξη» από το 5′ και κάλυψε τα νότα του με έντεκα παθιασμένους «καμικάζι». Ο σκοπός του πέτυχε.

Το Τριφύλλι είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, κυριάρχησε καθολικά, αλλά του έλειψαν οι ιδέες. Θα λέγαμε πως το πρώτο 30λεπτο στους «Ζωσιμάδες» ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο από εκείνο της Λεωφόρου απέναντι στον Απόλλωνα. Όμως, το ένα ημίχρονο έληξε 1-0 κατά, ενώ το άλλο 2-0 υπέρ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Η αδυναμία του Αϊτόρ να συνεισφέρει στα άκρα και του Λούντκβιστ πίσω από τον Καρλίτος, ανάγκαζε τον Ρούμπεν, τον κορυφαίο, κατά την γνώμη μου, ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου, να στέλνει την μπάλα διαρκώς, στον Βιτάλ. Ναι, ο Βραζιλιάνος γίνεται δίκαια το σημείο αναφοράς στην επίθεση, αλλά θα το αντιληφθούν άμεσα οι αντίπαλοι και η τακτική του Ιβάν θα γίνει εύκολα αντιληπτή και προβλέψιμη.

Τελευταίο κεφάλαιο του άρθρου. Περέα. Δεν έκανε τη διαφορά, δεν προκάλεσε την πρώτη απώλεια βαθμών στον Παναθηναϊκό. Αλλά ήταν μια μόνιμη ανησυχία στα μετόπισθεν για τους «πράσινους». Προκάλεσε φθορά στην άμυνα με την ταχύτητά του, είχε ανάμιξη στο «1-0» των γηπεδούχων, προκάλεσε μπελάδες στον κιτρινισμένο Σάρλια, που αδυνατούσε να τον αντιμετωπίσει με χέρια και… πόδια!

Ένα παιδί που καλλιέργησε ο ίδιος ο Παναθηναϊκός, έπαιξε στο… εκατό, όχι από κόμπλεξ – τουναντίον, πρόκειται για ένα σπουδαίο χαρακτήρα – αλλά από πείσμα για να αποδείξει.

Η πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα στις 18/9 ξενέρωσε κατά πολλοίς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά στο… χέρι του είναι να τους ξαναφτιάξει μεσοβδόμαδα, πριν ανταμώσουν εκείνοι ξανά με την ομάδα στο εντός με το Βόλο. Ενστερνίζομαι πως «υπάρχει πλάνο φέτος», όπως είπε ο Αϊτόρ, και θα έχει ενδιαφέρον, αρχής γενομένης, από την Τετάρτη στο «Βικελίδης» να δούμε την αντίδραση.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News