Παίζει κόντρα στη... φύση του

Βαλένθια - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός έχει απαρνηθεί τη φύση του. Μιλάμε για μια ομάδα που από το 1993 έπαιζε συγκεκριμένο μπάσκετ ακουμπώντας πάνω σε πλάτες σταρ, αλλά αρχής γενομένης από φέτος ξεκίνησε σταδιακά να χτίζει κάτι σημαντικότερο, δεσμούς μέσα στο γήπεδο.

Βήμα-βήμα, μπάλα με μπάλα, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα παλεύοντας με τις μεγάλες απαιτήσεις του κοινού της, προσπαθεί να χτίσει αυτοπεποίθηση μετά από…ήττες.

Ουσιαστικά περιμένουμε η ομάδα να πάρει ώθηση πιστεύοντας στον εαυτό της μέσα από τις αποτυχίες της (…λέμε τώρα)να κερδίσει (!) την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και την Εφές, φτιάχνοντας ένα ισχυρότερο ψυχολογικό προφίλ.

Παρά τις ήττες, εμάς μας αρέσει που οι πράσινοι έχουν «ατσαλώσει». Διεκδικούν πράγματα, δεν φοβούνται τους τοπ αντιπάλους ακριβώς γιατί νιώθουν ότι παίζουν πάνω σε γερές βάσεις. Μια ομάδα που έχτισε ένα ισχυρό αμυντικό προφίλ και παίζει «πάνω» στο μέγεθος που έχει σε όλες τις θέσεις (εκτός από τη θέση 1 αν και το 1.91 του Σέλβιν Μακ είναι προτιμότερο από τα ύψη που έδιναν Τζάκσον-Σάικς) και την ταχύτητα της. Βλέπουμε φανερή βελτίωση των ψηλών (ειδικά του Παπαγιάννη) και επιτέλους καλύτερα νούμερα στα ριμπάουντ όπου «κλειδώνουν» και πηδούν σχεδόν όλοι (με τα γκαρντς να παίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό, ειδικά όταν βρίσκεται στο γήπεδο ο Σαντ Ρος).

Η επίθεση είναι ισορροπημένη παλεύοντας να βρει περισσότερες πηγές δημιουργίας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αμυντικό ριμπάουντ δίνει και τρανζίσιον παιχνίδι όπου ο Νεμάνια Νέντοβιτς απλά «θερίζει» (σοβαρή υποψηφιότητα για MVP της ομάδας). Παρά την αλλαγή DNA, παρότι το μπάτζετ είναι το χαμηλότερο της Ευρωλίγκας εμάς μας αρέσει η ομάδα που δεν πρέπει να ξεχνάμε παίζει κόντρα στη φύση της! Όλοι είχαμε καλομάθει στους mega star τόσες δεκαετίες και τώρα καλούμαστε να συμβιβαστούμε με πιο …ταπεινούς αθλητές, δεν είναι κι εύκολο…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News