Μεγάλες απαιτήσεις του χρόνου από αυτόν τον παίκτη!

Ιωαννίδης: «Δεν είμαι Λουκάκου, παίρνω ιδέες»

Του χρόνου έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τον Φώτη Ιωαννίδη…

Στην πρώτη του σεζόν σε αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού ο πιτσιρικάς που θεωρούνταν 5η (!) λύση στην επίθεση το καλοκαίρι (πίσω από Καρλίτος, Μακέντα, Εμμανουηλίδη, Καμπετσή) ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά κι ήδη αντιμετωπίζεται από τους οπαδούς ως «παράγοντας».

Ποδοσφαιριστής που όπως αγωνίζεται μας θυμίζει λίγο τον Σεμπάστιαν Λέτο επί Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με εντελώς διαφορετικό σωματότυπο και κάμποσα σκαλιά πιο αργός ο Έλληνας φορ μπορεί να παίξει και στις 3 θέσεις τις επίθεσης αν κι έχει σώμα καθαρού κλασικού στράικερ.

Ο σωματότυπος, οι χώροι και ο τρόπος που κινείται ο μικρός δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες. Πρόκειται για τανκ, έναν ποδοσφαιριστή με πολύ δυνατό σώμα, που μπορεί να τρέξει την μπάλα, να την μεταφέρει σωστά και φαίνεται πολύ δύσκολο να παιχτεί στην αντίπαλη περιοχή. Το ωραίο είναι πως δεν αποτελεί παίκτη καταπιεσμένο στο κορμί του.

Το σώμα του είναι για να δίνει μάχες στις περιοχές και να πηγαίνει σε προσωπικές μονομαχίες, ο ίδιος όμως με κορμί κοντά στο 1.90 είναι στιγμές που αρέσκεται να κάνει και τον ζογκλέρ. Η αλήθεια είναι πως έχει μεγάλη έφεση και ποικιλία στην πρώτη ντρίπλα. Μπορεί να περάσει με όλους τους τρόπους τον αντίπαλο του.

Άμα αναπτύξει και τα τελειώματά του σύντομα θα αρχίσει να απασχολεί σκάουτερ. Έχει αυτή τη φλόγα και το ανταγωνιστικό πνεύμα, βελτιώνεται συνεχώς. Το πρόσωπο/πλάτη παιχνίδι του είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνει άμεσα το βήμα για το επόμενο επίπεδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News