Με τον πλέι-μέικερ τι γίνεται;

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έπαιξαν Νέντοβιτς και Γουάιτ

Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός καλείται στην Ευρωλίγκα να βγάλει μια σεζόν αγωνιζόμενος στα κόκκινα με κύριο προσόν του την άμυνα. Αυτό ειδικά δεν είναι όσο απλό ακούγεται.

Οι μεγάλες ομάδες, ειδικά στο μπάσκετ, άμυνα με την ψυχή τους παίζουν κόντρα στους ισοδύναμους ή τους καλύτερους τους– τους θεωρητικά χειρότερους θέλουν να τους κερδίζουν με την ποιότητα του επιθετικού τους παιχνιδιού.

Τέτοιο όμως στο ΟΑΚΑ δεν υφίσταται πλέον, αφού ο Νέντοβιτς ήταν off και οι Αμερικανοί δεν είναι επιπέδου Ευρωλίγκας (εκτός κι αν μας αποδείξουν το αντίθετο).

Ο πρωταθλητής εδώ και δύο χρόνια παίζει στα όρια του για να καλύψει την απουσία ηγετών, αντιμετωπίζοντας κάθε αντίπαλο (όποιος κι αν είναι, όπως και αν λέγεται) με σκοπό να περιορίσει την επιθετική του παραγωγή, γνωρίζοντας πως μόνο αν τα καταφέρει θα κερδίσει.

Η στρατηγική αυτή δεν απέδωσε με ομάδες ισοδύναμες πέρσι, σε αυτά τα ματς η απουσία ενός παίκτη τύπου Νικ Καλάθη ήταν μεγάλη γιατί η άμυνα δεν αρκούσε, ήθελες καλύτερη καθοδήγηση που ο άμοιρος ο Σαντ Ρος δεν μπορούσε να προσφέρει. Το αναφέρουμε γιατί βλέπουμε να περνούν οι μέρες και ακόμα πόιντ γκαρντ δεν έχει έρθει.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News