Κυριαρχία Διαμαντίδη, Σάρας & Φώτση στους καλύτερους σουτέρ των τελευταίων χρόνων (pic)

Εντυπωσιακή η Ρεάλ, αλλά έμεινε πίσω από τον Παναθηναϊκό

Ένα εντυπωσιακό γράφημα έφτιαξε ένας Ισπανός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πονπέου Φάβρα της Βαρκελώνης, ο οποίος μελέτησε με στατιστικά το πως σούταρε ο Παναθηναϊκός από το 2007 ως το 2019.

Ο Αντριά Αρμπουές χώρισε το μισό του γηπέδου σε 11 διαφορετικά σημεία και σε κάθε σημείο έβαλε από τρεις “πράσινους”. Αυτόν με με το καλύτερο ποσοστό (φωτιά), αυτόν με τα περισσότερα εύστοχα (πράσινη μπάλα) και αυτόν με το χαμηλότερο ποσοστό από τη συγκεκριμένη θέση (παγωμένο πρόσωπο).

Η κυριαρχία των Διαμαντίδη, Λοτζέσκι και Φώτση είναι εφανής στα τρίποντα, ενώ στο δίποντο κυριαρχούν οι Μπατίστ, Γκιστ και Γιασικεβίτσιους.

Φυσικά, υπάρχουν και παραδείγματα όπου ένας παίκτης είναι πρώτος σε περισσότερες από μία κατηγορίες στην ίδια θέση. Για παράδειγμα στην κάτω δεξιά γωνία του τρίποντου του γραφήματος (κάτω αριστερά όπως επιτίθεται η ομάδα) ο Αντώνης Φώτσης έχει τόσο τα περισσότερα εύστοχα, όσο και το καλύτερο ποσοστό της θέσης. Από την άλλη, στο δεξί high post της ομάδας, ο Νικ Καλάθης έχει τόσο τα περισσότερα εύστοχα δίποντα από αυτή τη θέση, αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό της θέσης, δείγμα του πόσο πολλά έχει σουτάρει από εκεί.

Στο γράφημα έχουν συμπεριληφθεί μόνο όσοι έχουν κατ’ ελάχιστο 30 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, αλλά και κατ’ ελάχιστο 20 σουτ από το εκάστοτε σημείο.

Δείτε το γράφημα παρακάτω:

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News