Παναθηναϊκός: Εκεί είναι το μυαλό του Εξάστερου!

Παναθηναϊκός: Εργκίν Αταμάν, πώς το έκανες αυτό;

Η σκέψη όλων ήδη τρέχει στο Βερολίνο.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει μαζέψει μια πλειάδα παικτών συγκεντρώνοντας μεν αρκετό ταλέντο, όμως κυριαρχεί η εντύπωση ότι ο κόουτς δεν έχει “απλώσει” τους αθλητές ιδανικά κατά μήκους του ρόστερ.

Μπαλτσερόφσκι,  Βιλντόζα, Μαντζούκας, Μωραϊτης είναι διακοσμητικοί, στους κοντούς έχει συσσωρευτεί πολύς κόσμος ενώ αντίθετα η frontcourt κρίνεται ρηχή με φανερή έλλειψη σε κορμιά.

Πίσω από τον Λεσόρ (ο μόνος πραγματικά ψηλός παίκτης ρακέτας που μπορεί με τη παρουσία του να υποστηρίξει σχήματα με light 4s στα οποία καταφεύγει συχνά ο προπονητής) το χάος.

Επίσης με την ομάδα να έχει ανάγκη τα αποτελέσματα δεν έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο για να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί π.χ ο Αντετοκούνπο κι ας μην παρατηρείται…traffic στις θέσεις των ψηλών.

Η ομάδα πάντως παραμένει πολύ ποιοτική, μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ, ενώ υπάρχουν κάμποσοι με ικανότητα στη προσωπική φάση και ανεπτυγμένα παραγωγικά ένστικτα που κάνουν τον Εξάστερο ανεπιθύμητο αντίπαλο για κάθε κλαμπ.

Κάτι μας λέει ότι προσεχώς θα δούμε αρκετό Small ball αφού η δύναμη του συλλόγου είναι στους κοντούς, εκτός κι αν ο κόουτς μας εκπλήξει δίνοντας περισσότερα λεπτά στον Αντετοκούνμπο προσεχώς.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News