Παναθηναϊκός, Final 4: Παροξυσμός για ένα εισιτήριο, οι λύσεις ανάγκης και πόσο κοστίζουν

Παναθηναϊκός Final Four: Οι τιμές των εισιτηρίων και πώς θα τα προμηθευτείτε

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο Final 4 της Euroleague και οι οπαδοί του Τριφυλλιού… παλεύουν για ένα εισιτήριο.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Παναθηναικός, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε οι τέσσερις φιναλίστ αναμένεται να πάρουν από 539 εισιτήρια. Ωστόσο, ήδη από τον Δεκέμβριο όταν τα μαγικά χαρτάκια διατέθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της Euroleaque εξαντλήθηκαν μέσα σε 4 ώρες όπως είχε ανακοίνωση τότε η διοργανώτρια αρχή. Τότε οι τιμές των εισιτηρίων για τους 4 αγώνες (δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός) ξεκινούσαν από τα 229 ευρώ (57.25 ανά αγώνα δηλαδή) και έφταναν μέχρι και τα 709 ευρώ (177.25 ανά αγώνα).

Aπό τον Μάρτιο έχει ανοίξει το γνωστό Fan-to-Fan Marketplace, με το σχετικό link να παρατίθεται ΕΔΩ. Τι είναι όμως αυτό; Η επίσημη πλατφόρμα της EuroLeague, όπου κάποιοι φίλαθλοι μπορούν να πουλήσουν τα εισιτήριά τους στην τιμή κόστους. Στην τιμή δηλαδή που τα αγόρασαν, χωρίς “καπέλο”, σε μία προσπάθεια της EuroLeague να αποφύγει την πώληση εισιτηρίων στην μαύρη αγορά.

Οι τιμές των εισιτηρίων μάλιστα για τους 4 αγώνες (δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός) είναι ήδη γνωστές, αφού ξεκινούν από τα 229 ευρώ (57.25 ανά αγώνα δηλαδή) και φτάνουν μέχρι και τα 709 ευρώ (177.25 ανά αγώνα).

Το Fan-to-Fan- Marketplace είναι πιθανότατα και ο πιο σίγουρος τρόπος για έναν φίλαθλο να προμηθευτεί ένα εισιτήριο, αφού τα 600 εισιτήρια που δικαιούται κάθε ομάδα συνηθίζει να τα διαθέτει αρχικά σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι και σήμερα και μετά θα ανοίξει και πάλι στις 14 Μαϊου όπως έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, μέχρι και χθες αν κάποιος προσπαθούσε να μπει προκειμένου να βρει εισιτήριο δεν θα έβρισκε κάτι.

Πωλούνται online με απίστευτο «καπέλο»

Εκτός όμως από αυτές τις δύο επιλογές, υπάρχει και μία τρίτη, αυτή της δευτερεύουσας αγοράς εισιτηρίων σε πλατφόρμες, μόνο που εκεί δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην τιμή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι μπορεί ένα εισιτήριο να είναι πως πώληση σε χαμηλότερη τιμή από την κανονική του, κάτι ωστόσο που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει, αλλά και σε υψηλότερη. Πολύ υψηλότερη για την ακρίβεια…

Για να έχετε μία εικόνα σχετικά με τις τιμές που παίζουν σε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες, το πρωί της Πέμπτης, τα εισιτήρια και για τις δύο ημέρες ξεκινούσαν από τα 1.518 και έφταναν ακόμα και τις 7.116 ευρώ.

Εκτός όμως από το πακέτο για ημιτελικούς και τελικούς, υπήρχαν εισιτήρια για κάθε μέρα ξεχωριστά. Για τους ημιτελικούς της Παρασκευής οι τιμές ξεκινούσαν από τα 771 ευρώ και έφταναν έως τις 6.746 ευρώ, ενώ για τους τελικούς της Κυριακής οι αντίστοιχες τιμές ήταν 978 ευρώ έως και 8.096 ευρώ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «εν όψει της συμμετοχής της ομάδας μας στο Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο, με αίσθημα ευθύνης προς τους φιλάθλους της και κατανοώντας την μεγάλη επιθυμία τους να βρεθούν στο πλευρό της, τους ενημερώνει για τα εξής:

Η διαχείριση των εισιτηρίων του Final 4 γίνεται αποκλειστικά από την Euroleague, η οποία ενημέρωσε τις ομάδες πως θα λάβουν από 539 εισιτήρια έκαστη προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Φυσικά, πρόκειται για έναν αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανός να καλύψει τα αιτήματα των φιλάθλων μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα 539 εισιτήρια θα διατεθούν:

*Σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR.

*Σε ανάγκες όλων των χορηγών της ομάδας μας.

*Σε συμβατικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ.

*Σε ανάγκες των οικογενειών των αθλητών, του σταφ και του προπονητικού μας επιτελείου.

Γι’ αυτό το λόγο, δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για το Final 4 μπορούν να έχουν μόνο μερικοί εκ των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email: finalfour@paobc.gr και εν συνεχεία κλήρωση, όπως έχουν ενημερωθεί αναλυτικά και με σχετικό newsletter. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος κάτοχος διαρκείας τη δυνατότητα αγοράς ενός εισιτηρίου για το Final 4 της Euroleague προκύπτει μετά από συγκεκριμένο αλγόριθμο και είναι σχετική και ανάλογη με την τιμή του εισιτηρίου διαρκείας του.

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό είναι αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση όλων των φιλάθλων μας που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα μας σε αυτό το σπουδαίο γεγονός, κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα.

Ελπίζουμε πως αρκετοί φίλαθλοί μας είτε έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό τους για το Final 4 από την επίσημη πλατφόρμα της Euroleague, είτε θα το κάνουν από τυχόν επιστροφές εισιτηρίων οι οποίες θα προκύψουν και θα επαναδιατεθούν από τον επίσημο φορέα πώλησης εισιτηρίων της διοργανώτριας αρχής.

Ραντεβού στο Βερολίνο!».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News