Παναθηναϊκός - Ναν: Το NBA out και το ποσό που πρέπει να «βρει» για να φύγει

Παναθηναϊκός - Ναν: Το NBA out και το ποσό που πρέπει να «βρει» για να φύγει

Ο Εξάστερος «έδεσε» τον Αμερικανό μέχρι το 2026 στο ΟΑΚΑ, αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του ο οποίος του επιτρέπει να επιστρέψει στον «μαγικό» κόσμο με ένα συγκεκριμένο ποσό.

Η νέα συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Κέντρικ Ναν είναι win – win και για τις δύο πλευρές: Από τη μία οι πράσινοι κρατάνε… μόνο για αυτούς τον σούπερ σκόρερ στην Ευρώπη, ενώ από την άλλη ο 29χρονος εξασφαλίζει το μέλλον του στη «Γηραία Ήπειρο» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για τα επόμενα δύο καλοκαίρια, υπάρχει NBA-out στο συμβόλαιό του και θα πρέπει μέχρι τα μέσα Ιουλίου να καταβληθεί αποζημίωση στο Τριφύλλι από την ομάδα που θα τον υπογράψει με εγγυημένο συμβόλαιο.

Τι ισχύει όμως με το συμβόλαιο που μπορεί να διεκδικήσει ο Ναν στο NBA; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει ήδη τέσσερα χρόνια εμπειρίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Ναν μπορεί να πάρει 2.165.000 δολάρια (μεικτά) ως μίνιμουμ απολαβές για μονοετές συμβόλαιο με την επιστροφή του στη Λίγκα.

Κατά συνέπεια, ένα τέτοιο deal δεν τον συμφέρει οικονομικά για να επιστρέψει στις ΗΠΑ και θα πρέπει να κυνηγήσει μια ξεχωριστή συμφωνία που θα τον καλύπτει τόσο χρηματικά όσο και στον νέο ρόλο του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News