Παναθηναϊκός: Tα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου

Παναθηναϊκός: Tα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου

Οι βασικές εκκρεμότητες για το έργο που αφορά στην ανέγερση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. .

Με την πίεση του χρόνου προχωρά το έργο που αφορά στην ανέγερση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Το έργο το οποίο υπεγράφη πριν από περίπου ένα έτος έχει ήδη μαζέψει κάποιες ενδιάμεσες καθυστερήσεις. Στις 19 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό του χώρου ενώ προχωρούν και οι εργασίες κατεδαφίσεων.

Πλέον στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές εργασίες ώστε ο χώρος που πρόκειται να κατασκευαστεί το έργο να μπορέσει να αποδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο ανάδοχο σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ για να πιάσει δουλειά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr.

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να απομακρυνθούν τα μπάζα. Για να γίνει αυτό υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα ύψους 7 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να καθαρίσει τον χώρο και στη συνέχεια να ξεκινήσει η θεμελίωση του νέου γηπέδου που εκτιμάται για το καλοκαίρι.

Παράλληλα αναμένονται: η έγκριση για την χρηματοδότηση του κυρίως έργου, επιπλέον χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό πέριξ του γηπέδου, η έγκριση της οικοδομικής άδειας και απαλλοτριώσεις.

Ο χρόνος δεν είναι πάντως σύμμαχος καθώς ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις συνολικά πέντε μηνών. Οι παρατάσεις αφορούν την 2η τμηματική αποκλειστική προθεσμία (ΤΑΠ) του εγκεκριμένου από τις 16 Οκτωβρίου 2023 χρονοδιάγραμμα του έργου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News