Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (08/05)

Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming

To μεγάλο βήμα για το Final 4 θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

«Do or die» ματς για τον Ολυμπιακό, που παίζει με την Μπαρτσελόνα (22:00) για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Όλα ή τίποτα για τους Πειραιώτες στο Παλαού Μπλαουγκράνα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασε εμφατικά μετά την ήττα στο Game 3 και η εκκωφαντική νίκη με 92-58 οδήγησε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι (22:00).

Να κλείσει θέση

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο μπροστά στο κοινό του και πήρε πολλά από τον Σακίλ ΜακΚίσικ (21 πόντοι, 28 στο ranking), που κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ. Οι Πειραιώτες είχαν επίσης τους Μουσταφά Φαλ (12 πόντοι, 6/7 σουτ), Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος (11 πόντοι, 3/4 τρίποντα), Αιζάια Κάνααν (11 πόντοι) και Φίλιπ Πετρούσεφ (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με διψήφιο αριθμό πόντων, γεγονός που κάλυψε στο 100% το κακό – επιθετικά – βράδυ των Τόμας Γουόκαπ και Άλεκ Πίτερς, που μέτρησαν μαζί 4 πόντους με 2/6 σουτ.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μια τόσο μεγάλη ομάδα, για να περάσουμε στο Final Four. Ξέρουμε πως δεν είμαστε στο γήπεδό μας και δεν είμαστε το φαβορί. Όμως, σε κάθε περίπτωση έχουμε τις πιθανότητές μας αν παίξουμε καλά να περάσουμε», σημείωσε σχετικά με την αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του για τη μεγάλη «μάχη».

Το ίδιο ισχύει πάντως και για τον Ρότζερ Γκριμάου: Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα είδε την ομάδα του να παίρνει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας με το break στο Game 3 και τώρα οι Καταλανοί ετοιμάζονται να παίξουν όλη τη χρονιά στην έδρα τους, χωρίς προβλήματα τραυματισμών.

Το βασικό για την Μπάρτσα είναι να… ξεχάσει όσα έγιναν στο τέταρτο ματς, που συνοδεύτηκε με το 22.7% στο τρίποντο (5/22), καθώς και με μόλις έναν «διψήφιο» παίκτη, τον Τζαμπάρι Πάρκερ (10 πόντοι). Είναι προφανές πως ο Γκριμάου περιμένει πολλά από τα… βαριά χαρτιά. Παράλληλα καλείται να διαχειριστεί το «πρέπει» που συνοδεύει τους γηπεδούχους σε αντίστοιχα παιχνίδια.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming: «Θα έχουμε καλές πιθανότητες νίκης στη Βαρκελώνη αν παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυναμικοί»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το σπουδαίο Game 5 του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπαρτσελόνα (8/5, 22:00).

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός των Πειραιωτών:

«Δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο μυαλό μας. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σαφώς η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα πως παίζει στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της. Όμως, είπα και μετά το τελευταίο ματς της σειράς, πως αν εμείς παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά και δυναμικοί όπως στο προηγούμενο ματς ή όπως έχουμε κάνει στον β’ γύρο σε πολλές έδρες, έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σαφέστατα δεν θα είναι ένας αγώνας όπως τους προηγούμενους. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Θα είναι κλειστό παιχνίδι και οι λεπτομέρειες θα είναι εκείνες που θα κρίνουν τον νικητή».

Για το αν οι «μπλαουγκράνα» έχουν πίεση δεδομένης της σπουδαιότητας της αναμέτρησης: «Το πλεονέκτημα που έχει η ομάδα που παίζει εντός έδρας πολλές φορές δημιουργεί μια παραπάνω πίεση και ένα πρέπει παραπάνω επειδή παίζεις στο γήπεδό σου. Αυτό, όμως, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί η Μπαρτσελόνα. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μεγαλώσουμε τις πιθανότητές μας».

Μπαρτζώκας: «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει του Game 5 κόντρα στην Μπαρτσελόνα τόνισε πως η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί, ενώ πρόσθεσε πως η νίκη με την μεγάλη διαφορά στο Game 4 μπορεί να δώσει κίνητρο στον αντίπαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα ήθελα να πω πως γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι η 3η χρονιά που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι. Από τη μία θα θέλαμε κάθε χρονιά να έχουμε τελειώσει νωρίτερα. Γιατί τα ματς αυτά έχουν ιδιαίτερη ψυχολογική και πνευματική επιβάρυνση. Από την άλλη, για αυτό ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, για να έχουμε τη δυνατότητα παίκτες προπονητές να παίζουμε τόσο σημαντικά και μεγάλα παιχνίδια. Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι, απέναντι στην Μπαρτσελόνα μια τόσο μεγάλη ομάδα για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Ξέρουμε πως δεν είμαστε στο γήπεδό μας και δεν είμαστε το φαβορί. Όμως, σε κάθε περίπτωση έχουμε τις πιθανότητές μας αν παίξουμε καλά να περάσουμε»

Για το αν θα παίξει κάποιο ρόλο η μεγάλη διαφορά της νίκης στο 4ο ματς, είπε: «Το τελευταίο παιχνίδι κρίθηκε με μεγάλη διαφορά. Όμως, δεν ξέρεις ποτέ στο επόμενο πως θα λειτουργήσει αυτό. Συχνά λειτουργεί ως κίνητρο στον αντίπαλο γιατί νιώθει πληγωμένος. Από την άλλη, εμείς είδαμε πως αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και παίξουμε καλά, το ταβάνι μας είναι ψηλό και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε».

Ερωτηθείς πόσο πολύ θέλει την πρόκριση, απάντησε: «Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε την ίδια δίψα. Το ίδιο κίνητρο που είχαμε την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο φάιναλ φορ πριν δύο χρόνια. Το θέλουμε πάρα πολύ και πιστεύουμε πως θα είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας αυτή τη χρονιά. Όσον αφορά τις πολλές αναποδιές και τους τραυματισμούς που είχαμε. Αν τελικά τα καταφέρουμε θα είμαστε και πάλι δύσκολος αντίπαλος για τον οποιοδήποτε».

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming: Τρεις Βαλκάνιοι σφυρίζουν στο καθοριστικό Game 5 της Βαρκελώνης

H Euroleague ανακοίνωσε τους διαιτητές που ορίστηκαν για το Game 5 μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού την Τετάρτη (8/5).

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έρχονται αντιμέτωποι επί ισπανικού εδάφους. Στην αναμέτρηση που θα κρίνει το ποιος θα προκριθεί στο Final Four της φετινής Euroleague.

Γνωστοί έγιναν οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν τον σημαντικό αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ, ο Κροάτης Σρέτεν Ράντοβιτς και ο Σέρβος Ούρος Νίκολιτς θα είναι το… εκλεκτό διαιτητικό τρίο. Οι δύο από τους τρεις έχουν επανεμφανιστεί σε ματς τη σειράς.

Σρέτεν Ράντοβιτς και Νταμίρ Γιαβόρ, στα Game 2 και Game 4 αντίστοιχα. Ο Ούρος Νίκολιτς θα διεθύνει αναμέτρηση της εν λόγω σειράς για πρώτη φορά.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Δείτε ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News