Η Πανάθα μετεβλήθη σ' ένα απέραντο φρενοκομείο…

Η Πανάθα μετεβλήθη σ' ένα απέραντο φρενοκομείο…

Πώς το είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989 εν μέσω του σκανδάλου Κοσκωτά για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας; «Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».

Ε, παραφράζοντας τη φράση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να πούμε ότι η Πανάθα μετεβλήθη σ” ένα απέραντο φρενοκομείο… Ο Νίκος Νταμπίζας είχε πει ότι χάθηκε η ποδοσφαιρική λογική…

[ads2]

Το βέβαιο είναι ότι στο «τριφύλλι» έχει χαθεί η μπάλα, πολύ απλά γιατί ο ένας μπλέκεται στα πόδια του άλλου.

Μου το έλεγε πριν από λίγες ημέρες πρωτοκλασσάτο στέλεχος της ομάδας «η μάνα ψάχνει το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Η διοίκηση ζει και αναπνέει για το… φαίνεσθαι! Από ουσία μηδέν εις το πηλίκον. Τιτιβίσματα, δηλώσεις, ανακοινώσεις, Δίκες, Παράγκες και Οράματα για το παρασκήνιο και το παρασκήνιο ζει και βασιλεύει!

Θυμίζουν το «Dvd» του Τζίγγερ. Όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα!

Mην πάμε στην ανακοίνωση μνημείο για την ανάληψη της ευθύνης για τις φθορές στα γραφεία της Super League, γιατί θα… πηδηχτούμε από τα παράθυρα!

Θέλετε και άλλα παραδείγματα από το ποδοσφαιρικό τμήμα:

Ακόμη ψάχνουμε τους πραγματικούς λόγους που εκδιώχθη ο Νταμπίζας, αφού το επιχείρημα πέρι έλλειψης επικοινωνίας είναι δικαιολογία για μικρά παιδιά.

Ακόμη αναζητούμε τους λόγους που εκδιώχθη ο πρώην επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Νίκος Τζουρούδης για να επιστρέψει ο πρώην γιατρός Παναγιώτης Κουλουμέντας, για τον οποίον οι παίκτες είχαν ζητήσει ν” αντικατασταθεί!!!

Ακόμη αναζητούμε τους λόγους που η διοίκηση άρχισε να μοιράζει πριμ, όταν η ομάδα είχε χάσει το τρένο της Ευρώπης και του Πρωταθλήματος.

Τέλος είναι παραλογισμός και το είχαμε επισημάνει την ημέρα που παρουσιάζεις τον νέο προπονητή να βγαίνεις και λες ότι το Πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια! Τότε γιατί πήρες προπονητή;

Ανάλογο φρενοκομείο εντός των «πράσινων» αποδυτηρίων.

Θέλετε να θυμηθώ τρέλες…

Αναστασίου και Ρούτερ «έφαγαν» τον Ρισβάνη ως τεμπέλη και τους Δώνη, Χουχούμη γιατί ήταν… Έλληνες, άρα κακομαθημένα παιδάκια!

Με επιλογή του Φύσσα, εισήγηση του Αναστασίου και τη σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου αποκτήθηκε ο Εσιέν, ένας παίκτης με χίλια μύρρια προβλήματα που κατάφερε να παίξει μετά από πέντε μήνες, όταν είχαν χαθεί τα πάντα πλην Κυπέλλου!

Και όταν ο άνθρωπος κατάφερε να γυρίσει στα γήπεδα, δεν γίνεται αλλαγή ούτε με σφαίρες παρ” ότι είναι εμφανές ότι του λείπουν τα τρεξίματα. Προσοχή τα τρεξίματα και όχι ο ρυθμός, αφού ποιότητα έχει…

Λες και πρέπει να δικαιολογηθούν όλοι αυτοί που επένδυσαν πάνω του και έριξαν την ομάδα στα βράχια.

Θέλετε και άλλα;

Σχεδόν για έναν χρόνο ο Μέντες ήταν δακτυλοδεικτούμενος από τα διοικητικά στελέχη. Στην αρχή του φορτώσανε τον αποκλεισμό από τη Ξάνθη. Στη συνέχεια του χρεώσαμε ότι είναι τσιφούτης και δεν λύνει το συμβόλαιό του. Και έτσι τον κάναμε… βοηθό προπονητή.

Προσοχή δεν γράφω ότι δεν κάνει για βοηθός, αντιθέτως είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και με σεβασμό στα αποδυτήρια. Κρίνω τη λογική της απαξίωσης.

Και ήρθαμε στην εποχή Στραματσόνι. Έρχεται ο άνθρωπος και του λένε (Φύσσας και Βόκολος) ότι θα πρέπει να παίζει ο Εσιέν και ότι δεν πρέπει να παίζουν ο Δώνης και ο Μπούρμπος. Έτσι όπως το γράφω. Δεν πρέπει να παίζουν, γιατί θέλουμε να τους διώξουμε.

Και ο Στραματσόνι αντί να πάει στον Αλαφούζο και να τους… σουτάρει, δέχεται τις συμβουλές τους και τους πετάει (και αυτός) εκτός.

Μην πάμε στις αποθεραπείες των ποδοσφαιριστών, γιατί εκεί θα κλάψουν μανούλες. Είναι δυνατόν σε κάθε τραυματισμό να κάνουμε ευχέλαιο μήπως και γλιτώσουμε το… δίμηνο;

Όποιος τραυματίζεται, να κινδυνεύει με υποτροπές;

Τέλος είναι ξεκάθαρο ότι στη πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν σε κάθε ματς να κρυφτούν πίσω από τα διαιτητικά λάθη! Αφού μάς αδικεί ο διαιτητής, δεν φταίμε εμείς! Δυστυχώς, όμως γι” αυτό δεν φταίνε οι παίκτες, αλλά η διοίκηση που φρόντισε να τους το περάσει.

Συμφωνώ ότι το Πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις και ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται σχεδόν σε κάθε ματς. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και να είναι στο απυρόβλητο λόγω… Ολυμπιακού!

Πηγή: Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News