Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το «ντέρμπι αιωνίων» κρίνει την 3η - 4η θέση!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με άνεση των Ερυθρολεύκων στο ντέρμπι της Τούμπας και πλέον η μάχη για την τρίτη και την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος είναι θέμα… αιωνίων!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το «ντέρμπι αιωνίων» κρίνει την 3η - 4η θέση!

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, λοιπόν, η ΑΕΚ προηγείται με 75 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 74, ο Παναθηναϊκός είναι τρίτος με 71, ενώ ο Ολυμπιακός τέταρτος με 70.

Η τέταρτη θέση είναι ένα θέμα που… πονάει αφού όποιος τερματίσει σε αυτή κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αν ο πέμπτος Άρης κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με το Τριφύλλι και πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου, στο Πανθεσσαλικό.

Κατά συνέπεια, το ντέρμπι αιωνίων της 19ης Μαΐου είναι κρίσιμο όσον αφορά την εδραίωση για το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν.

Σενάριο 1

Αν αύριο οι «Πράσινοι» νικήσουν στην Τούμπα και ταυτόχρονα οι Ερυθρόλευκοι ηττηθούν από την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» τότε διασφαλίζουν την τρίτη θέση.

Σενάριο 2

Για νίκη ή και ισοπαλία έρχεται ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο εάν νικήσει αύριο την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δεν επικρατήσει του ΠΑΟΚ.

Σενάριο 3

Επειδή το Τριφύλλι έχει την ισοβαθμία κόντρα τους Ερυθρόλευκους, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα παίξει το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για το πρωτάθλημα είτε για νίκη είτε για ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr