Μα-κέντησε ο Παναθηναϊκός, δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο!

Μα-κέντησε ο Παναθηναϊκός, δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ στο β’ ημίχρονο από τον Φεντερίκο Μακέντα. Στην 5η θέση και στους 17 βαθμούς οι πράσινοι.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Παναιτωλικός απώλεσε μια κλασσική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν από γύρισμα του Αποστολάκη ο Καρέλης σούταρε με δύναμη από το σημείο του πέναλτι με τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί μία από τις σπουδαιότερες αποκρούσεις της σεζόν για να κρατήσει το «μηδέν» στην πράσινη εστία.

Στο 22ο λεπτό ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει με σέντρα του Κώτσιρα και τον Μακέντα να πιάνει μια γεμάτη κεφαλιά αναγκάζοντας τον Μελισσά να τιναχτεί στην πάνω δεξιά γωνία της εστίας του για να αποκρούσει.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ α τετ. Ούτε με την τρίτη μπόρεσε να προηγηθεί το Τριφύλλι με τον Κώτσιρα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά να βρίσκει πάλι σε ετοιμότητα τον Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 52′ ο Αϊτόρ ανατρέπεται από τον Χουχούμη με τον διαιτητή Γκάμαρη να μην καταλογίζει σε κανονική ροή το πέναλτι, αλλά να το δίνει τελικά με τη χρήση VAR. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους. Ο Ιταλός χτύπησε ξανά στο 66ο λεπτό, όταν πήρε ασίστ πάρε βάλε από τον Μαουρίσιο, έπειτα από ολέθριο λάθος του Χουχούμη.

Εν συνεχεία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε την ενδεκάδα με το πέρασμα των Μπουζούκη, Χατζηθεοδωρίδη, Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη.

Στο 90ο λεπτό ο Παλάσιος έκανε μια φοβερή εκτέλεση με την πλάτη στο τέρμα με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Μαουρίσιο, Βιτάλ

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελισσάς, Αποστολάκης, Χουχούμης, Φαμπιάν, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News