Παναθηναϊκος - Φενερμπαχτσε Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (24/05)

Παναθηναϊκος - Φενερμπαχτσε Live streaming

Το πρώτο βήμα για το 7ο αστέρι θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο.

Παναθηναϊκος – Φενερμπαχτσε Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρ στον ημιτελικό του Final-4 του Βερολίνου (19:00) με φόντο την πρόκριση στον τελικό της Euroleague!

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιστρέφοντας σε Final-4 στοχεύει στην επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετά το μεγάλο ντεμαράζ στην κανονική περίοδο όπου με ρεκόρ 23-11 τερμάτισε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την περσινή καταστροφική σεζόν με την 17η θέση, στα Playoffs ξεπέρασε το εμπόδιο της Μακάμπι (3-2) και έκλεισε θέση στο Βερολίνο, επιστρέφοντας σε Final-4 μετά το 2012.

Στόχος η κούπα

Πλέον οι «πράσινοι» έχοντας σφραγίσει την επάνοδό τους στο υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης στοχεύουν στην κούπα, έχοντας μπροστά τους δύο παιχνίδια για να πετύχουν τον απόλυτο στόχο επιστροφής στην κορυφή μετά το 2011 για το… έβδομο αστέρι στην ιστορία της ομάδας.

Για να φτάσουν όμως στον τελικό, πρώτα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα σε Final-4, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη στην κανονική περίοδο, καθώς η Φενέρ επικράτησε στην Πόλη (83-69) και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (74-63).

Σεζόν επιστροφής στο Final-4 είναι και για την Φενέρ, καθώς έφτασε εκεί για πρώτη φορά μετά 2019 και θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2017 όταν έφτασε στην κορυφή με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο, που αντίστοιχα ήταν στον «πράσινο» πάγκο στο τελευταίο του Ευρωπαϊκό.

Το 2017 η τουρκική ομάδα είχε πρωταγωνιστή μεταξύ άλλων τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος τώρα θέλει να οδηγήσει στον τίτλο και τον Παναθηναϊκό για το προσωπικό του τέταρτο τρόπαιο στο 11ο Final-4 της καριέρας του.

Ο Σλούκας είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας που συνδέει τις δύο ομάδες, με τη Φενέρ να έχει αντίστοιχα ουκ ολίγους πρώην «πράσινους» στις τάξεις της.

Τα ηνία της τουρκικής ομάδας έχει ο αγαπημένος της εξέδρας του Παναθηναϊκού, Σάρας Γιασικεβίτσιους που στο παρκέ στηρίζεται μεταξύ άλλων σε δύο πρώην αρχηγούς του «τριφυλλιού», Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα για την πρόκριση στο Βερολίνο με ιστορική νίκη στο Game 5 στην έδρα της Μονακό σε μια συγκλονιστική σειρά (2-3) και δρομολόγησαν τη μονομαχία με την ομάδα του Αταμάν για μια θέση στον τελικό.

Παναθηναϊκος – Φενερμπαχτσε Live streaming:  Επικός διάλογος Σάρας-Αταμάν

Πιο συγκεκριμένα μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για το Final Four του 2009 και τον Έλληνα άσο του Ολυμπιακού τότε, που δεν είχε μείνει εκτός αποστολής στα πρώτα χρόνια του στους «ερυθρόλευκους», ο Σάρας είπε στον Αταμάν γελώντας: «Ο Σλούκας είχε βγει το 2009 Εργκίν. Ξέρω είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά μήπως να τον βγάλεις και εσύ»;

Με τον Τούρκο τεχνικό του Παναθηναϊκού να απαντά: «Όταν παίξαμε στο ΟΑΚΑ φέτος ο Σλούκας δεν αγωνίστηκε, αλλά κερδίσαμε, μήπως να το ξανασκεφτείς;» και τον Σάρας να μην το αφήνει να πέσει κάτω και να λέει: «Καλή στρατηγική, μην τον βάλεις πάλι τώρα».

Αταμάν: «Υπόσχομαι ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ»!

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final Four στάθηκε στην παρουσία του «τριφυλλιού» στα τελικά της διοργάνωσης. Αποστολή στη Γερμανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μεγάλη πρόκληση ότι υποσχεθήκαμε το F4. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρώπης. Είμαι περήφανος που βρισκόμαστε εδώ. Εύχομαι όλοι οι φίλοι του ΠΑΟ να απολαύσουμε το F4. Τι να υποσχεθώ τώρα; Ξέρω πως όλοι περιμένουν το 7ο αστέρι. Τους υπόσχομαι πως θα το έχουμε στο ΟΑΚΑ».

Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε: «Αυτή δεν είναι μια διοργάνωση εθνικών ομάδων. Είμαι Τούρκος προπονητής και εκπροσωπώ τη χώρα μου, όπως και την ελληνική ομάδα που βρίσκομαι. Απέναντι βρίσκεται ένας Λιθουανός προπονητής. Δεν είναι αυτά τα σημαντικά. Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Δεν έχω πολλά συναισθήματα, είμαι έμπειρος στο Final Four, έχω πάρει δυο φορές το Κύπελλο. Θα προσπαθήσω να το πάρω ξανά. Σέβομαι τους συναδέλφους μου που παλεύουν για το ίδιο».

Για το επεισόδιο με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, ξεκινώντας από τα στελέχη της Euroleague μέχρι την αστυνομία. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το μικρό επεισόδιο που έγινε με τους λίγους φίλους της Φενέρ. Δεν εκπροσωπούν αυτοί τον κόσμο της Φενέρ. Εγώ τον σέβομαι τον κόσμο της Φενέρ. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μπάσκετ».

Παναθηναϊκος – Φενερμπαχτσε Live streaming: «Είμαστε όλοι πεινασμένοι»

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final Four του Βερολίνου στάθηκε στην επιστροφή του «τριφυλλιού» στα τελικά της διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια. Αποστολή στη Γερμανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τον οργανισμό. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Τα 12 χρόνια ήταν πολλά Δεν υπάρχει γνώση, όλοι είναι πεινασμένοι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα F4: «Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40′ αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Για το τι θα κρίνει το ματς: «Σέβομαι πολύ τη Φενέρ, έχει σπουδαία ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και μεγάλους παίκτες. Πάντα πάνε καλά προετοιμασμένοι στα ματς. Σε αυτά τα ματς υπάρχει η τακτική, αλλά κυρίως υπάρχει το πόσο θέλεις την νίκη, πώς θα αγωνιστείς, πώς θα διαχειριστείς τα φάουλ. Φυσικά, υπάρχουν και οι προσωπικότητες των παικτών. Πάντα λέω πως και η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού. Ελπίζω πως θα την έχουμε μαζί μας».

Για την αυτοπεποίθηση του Αταμάν: «Ο κόουτς Αταμάν γενικά είναι αισιόδοξος άνθρωπος. Είναι σίγουρος για τη δουλειά του, γνωρίζει τι μπορεί να κάνει. Έχει καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα. Τις πρώτες μέρες που μιλήσαμε μαζί είχαμε πει πως πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν εδώ. Το μεταφέρει και στα αποδυτήρια. Βλέπουν όλοι πως ο ηγέτης της ομάδας νιώθει αυτοπεποίθηση και αυτό τους τραβάει όλους».

Παναθηναϊκος – Φενερμπαχτσε Live streaming| Links: 

Δες ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News