Ενδεκάδα: Οι μπαλαδόροι, η κατάργηση θέσεων και η απρόβλεπτη ανάπτυξη

Νέος «μπελάς» για Παναθηναϊκό: Παίζει σερί Ηράκλειο - Τούμπα τον Φλεβάρη!

Μαζεύτηκαν κάμποσοι μπαλαδόροι στο ρόστερ, θέλουμε να δούμε αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ποντάρει στην ωρίμανσή τους καταργώντας τις θέσεις και ζητώντας τους περισσότερο συμμετοχικό παιχνίδι παρά στιγμές ποιότητας.

Αυτό σημαίνει ότι η όποια πριμαντόνα ξεχνά το…άραγμα και τρέχει για όλους. Είναι φιλόδοξο σχέδιο να καταργήσεις τον εγκεφαλικό μέσο για να παίξεις με παίκτες που θα γεμίζουν την περιοχή δίνοντας σε όποιον κουβαλάει τη μπάλα δυνατότητα πάσας στον ελεύθερο συμπαίκτη.

Δύσκολο να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη από σύνολο ποδοσφαιριστών που πέρσι έμαθε μονάχα να αμύνεται. Πάντως αν το πλάνο καρποφορήσει ίσως δούμε ωραία πράγματα στο τερέν.

Η έλλειψη ενός παίκτη που ψάχνει μανιωδώς την «μπαλιά τρύπα», θα κάνει την ομάδα πιο απρόβλεπτη.

Φυσικά όλοι θα πρέπει να πρεσάρουν όταν η μπάλα χάνεται, όχι μόνο για να δυσκολέψουν την αντεπίθεση αλλά κυρίως για να κλέψουν το τόπι και να βρουν την άμυνα εκτός ισορροπίας. Πάσα στο χώρο, κίνηση χωρίς τη μπάλα και πρέσινγκ: αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News