Πριν από 20 χρόνια οι «Δίδυμοι Πύργοι» και το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Σάλκε! (vid)

Πριν από 20 χρόνια οι «Δίδυμοι Πύργοι» και το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Σάλκε! (vid)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα απίστευτο «διπλό» στην έδρα της τότε, ισχυρότερης ομάδας της Γερμανίας, Σάλκε με 2-0 χάρις τα γκολ των Βλάοβιτς και Μπασινά, ωστόσο, νωρίτερα, είχε συγκλονιστεί η υφήλιος από τους Δίδυμους Πύργους.

Μια ομάδα με το ήθος και τις αξίες του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να βγει με… ντουντούκες και να πανηγυρίσει, την ημέρα ενός τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε κι ακόμα συγκλονίζει τον κόσμο.

Στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 έγινε το ολέθριο δυστύχημα με τους Δίδυμους Πύργους και αργότερα μέσα στην ίδια μέρα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Σάλκε στη Γερμανία με 2-0. Αρκούταν και με την ισοπαλία το Τριφύλλι, ωστόσο, έκανε το καθήκον του σαν κανονικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίριου.

Οι δηλώσεις, ωστόσο, του Γιάννη Κυράστα δείχνουν μεγαλείο ψυχής:

«Μπορεί να χάρηκα αλλά αν σκεφτείς το τι έγινε στην Αμερική το πρωί που πέρασε, το μόνο που μπορείς να πεις είναι «ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των ανθρώπων αυτών» και να μην ξανασυμβεί στην ανθρωπότητα άλλο τέτοιο χτύπημα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News