Παναθηναϊκός: Ισοφάρισε την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα

Το γκολ του Πελίστρι στο τέλος του αγώνα, που διαμόρφωσε το τελικό 1-4 απέναντι στην Τσέλσι, απέτρεψε τον Παναθηναϊκό από το να καταγράψει ένα αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Παναθηναϊκός: Ισοφάρισε την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα

Οι πράσινοι δεν είχαν ηττηθεί ποτέ στην ευρωπαϊκή τους πορεία με διαφορά τεσσάρων γκολ σε εντός έδρας παιχνίδι, με το 1-4 από την Τσέλσι να ισοφαρίζει τη βαρύτερη ήττα τους είτε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είτε στο ΟΑΚΑ.

Ήταν η τρίτη φορά που ηττώνται με αυτό το σκορ (1-4) σε δικό τους γήπεδο. Η πρώτη ήταν το 1961 από την Πολόνια Μπίτομ και η δεύτερη το 1992 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης γνωρίσει ήττες με διαφορά τριών γκολ, αλλά με σκορ 0-3. Η πρώτη ήταν στον ημιτελικό του Champions League το 1996 από τον Άγιαξ, η δεύτερη το 2011 από την Μπαρτσελόνα του Μέσι και η τρίτη το 2016 από την Σταντάρ Λιέγης.

Ήταν μια βραδιά που οι πράσινοι επιθυμούν να αφήσουν γρήγορα πίσω τους, επικεντρώνοντας πλέον την προσοχή τους στις προσεχείς αναμετρήσεις τους σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr