Διασύρθηκε από την Τσέλσι ο Παναθηναϊκός στο γεμάτο ΟΑΚΑ (vid)

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στην Τσέλσι στο γεμάτο ΟΑΚΑ (1-4). Το ροτέισον του Αλόνσο ήταν βούτυρο στο ψωμί των Λονδρέζων που πέτυχαν τέσσερα γκολ με Φέλιξ (2), Μούντρικ και Ενκουκού. Το γκολ της τιμής σημείωσε ο Πελίστρι.

Διασύρθηκε από την Τσέλσι ο Παναθηναϊκός στο γεμάτο ΟΑΚΑ (vid)

Από στατική φάση μόλις στο 2′ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να αιφνιδιάσει τους Λονδρέζους. Από εκτέλεση του Μλαντένοβιτς ο Γέντβαϊ υποχρέωσε τον Γιόργκενσεν σε μια τεράστια απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα ο Ουναχί εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των «Μπλε».

Η πρώτη τελική των Λονδρέζων ήρθε στο 18′ με ένα άστοχο σουτ του Μούντρικ. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 22′ με κοντινό τελείωμα του Φέλιξ από τελική πάσα του Μούντρικ. Λίγο αργότερα, ο Ντραγκόφσκι πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα σε δυνατό σουτ του Φερνάντεθ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Φέλιξ στο 40′ δοκίμασε να τελειώσει μια φάση από μακριά δίχως επιτυχία. Το ημίχρονο τελείωσε 0-1 υπέρ της αγγλικής ομάδας.

Η Τσέλσι χτύπησε στο ξεκίνημα του β’ μέρους και με κοντινή κεφαλιά του Μούντρικ «έγραψε» το 2-0. Στο 53′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για πτώση του Ουναχί, δεν καταλόγισε κάποια παράβαση ο Νόμπρε.

Η Τσέλσι βρήκε άλλα δύο γκολ σε διάστημα 4 λεπτών, με τον Φέλιξ και τον Ενκουκού (55′-59′). Από κόντρα ο Φέλιξ διπλασίασε τα τέρματά του, ενώ ο Ενκουκού νίκησε τον Ντραγκόφσκι από το σημείο του πέναλτι. Στο 61′ οι Τετέ-Βαγιαννίδης πέρασαν ως αλλαγή στις θέσεις των Κώτσιρα-Μαντσίνι. Ο Πελίστρι στην τελευταία του φάση μείωσε σε 1-4 από ωραία δημιουργία του Τετέ.

Στο 70′ πέρασαν στο γήπεδο οι Τζούρισιτς-Σπόραρ, ενώ οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν με την είσοδο του Μπακασέτα. Στο 80′ οι πράσινοι πλησίασαν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ντραγκόφσκι έσωσε ένα δυνατό σουτ στη συνέχεια.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναχί, Μαντσίνι, Πελίστρι, Γερεμέγεφ

Τσέλσι (Ένζο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Ντισασί, Κουκουρέγια, Μπαντιασίλ, Νέτο, Φερνάντεθ, Μούντρικ, Φέλιξ, Ενκουκού, Ντιούσμπερι-Χολ, Βέιγκα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr