Παναθηναϊκός: Η φάση που μπορεί να του δώσει τον τίτλο (vid)

Παναθηναϊκός: Η φάση που μπορεί να του δώσει τον τίτλο (vid)

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει την κατάσταση στα χέρια του κι αν κάνει το απόλυτο (3/3), τότε αυτόματα θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ να μην κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων.

«Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τότε μην το χάσεις», λέει ένα ρητό του ποδοσφαίρου κι έχει απόλυτο δίκιο.

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν ήταν καλός και θα μπορούσε να είχε χάσει το ματς. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε.

Αυτή η εξέλιξη, λοιπόν, σημαίνει πως οι πράσινοι μπορεί να μην ξέφυγαν στη βαθμολογία (+3), ωστόσο συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς με τρεις νίκες στα τρία επόμενα ματς, τότε ό,τι κι αν γίνει θα σηκώσουν τον τίτλο.

Για να είναι το Τριφύλλι σ’ αυτή την κατάσταση έπρεπε να βάλει σε τεράστιο βαθμό το χεράκι του κι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος φέτος είναι με διαφορά ο MVP των πρασίνων.

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει πιάσει το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία.

Αν εκείνο το γκολ έμπαινε, η Ένωση θα κέρδιζε με 2-0 αντί για 1-0. Αυτό θα σήμαινε πως στην ισοβαθμία η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα είχε το πλεονέκτημα και τώρα θα ήταν σε θέση οδηγού.

Πλέον μετά από εκείνη την επέμβαση το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πρώτο, έχοντας το μικρό αυτό προβάδισμα και συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα λεπτό πριν γίνει το πέναλτι, ο Φώτης Ιωαννίδης έχασε «χρυσή» ευκαιριά να σκοράρει και να κάνει το 1-1 από μεταβίβαση του Μπρινιόλι που θα γινόταν ασίστ!

Δείτε όλη τη φάση:



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News