Ενδεκάδα: Από αυτή τη «γραμμή» ξεκινάει ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Το «όχι» του Γιοβάνοβιτς που... έφερε Μπόλονι στο τριφύλλι

Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί στην Κύπρο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κρίνουμε καταρχήν θετικό ότι παρουσιάζεται ως ευέλικτος προπονητής που θέλει μεν τη μπάλα στα πόδια των δικών του παικτών αλλά από την άλλη δεν έχει θέμα να προσαρμοστεί στον αντίπαλο.

Το κρατάμε το τελευταίο αφού θα ήταν μεγάλο ρίσκο η διοίκηση να συμφωνήσει με κόουτς που πρώτο του μέλημα θα ήταν να αποδώσει άμεσα το κλαμπ επιθετικό ελκυστικό ποδόσφαιρο. Όποιος ερχόταν με τέτοια νοοτροπία στην Ελλάδα θα ήταν πιθανόν να εκτεθεί αφού δεν υπάρχουν (ακόμα) στο τριφύλλι οι βάσεις για κάτι τέτοιο.

Με τον Παναθηναϊκό να θυμίζει σκορποχώρι στα πλέι-οφ, το πρώτο που χρειάζεται καταρχήν είναι ένα συμμάζεμα. Να αναλάβει προπονητής που θα …μαζέψει την ομάδα και θα βάλει βάσεις, ως γνωστόν οι βάσεις στον ομαδικό αθλητισμό μπαίνουν από την άμυνα.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι δεν μπορεί να ζητήσει από τον κόσμο να κάνει υπομονή, θα κριθεί πολύ αυστηρά από το πρώτο…φιλικό κάτι που σημαίνει ότι μάλλον πρέπει να ξεκινήσει αντίστροφα συγκριτικά με ότι δοκίμαζε το περασμένο καλοκαίρι ο Ντάνι Πογιάτος που ήθελε σώνει και καλά να ταιριάξει Καρλίτος με Μακέντα.

Ο Σέρβος τεχνικός τουλάχιστον για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θεωρούμε πως καταλαβαίνει ότι πρέπει να θυσιάσει έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή για να παίξει με τριάδα κεντρικών χαφ στον άξονα, να καθιερώσει τον Βέλεθ πίσω (κι όχι αμυντικό χαφ), να προσπαθήσει να βρει κάποιον γρήγορο ανασταλτικό χαφ, έναν κανονικό δεξί μπακ, ώστε να αποκτήσει η ομάδα ορθόδοξη αγωνιστική φιλοσοφία.

Αμυντικά πρώτα και στη συνέχεια βλέπουμε…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News