ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Εκτός Ευρώπης ο άθλιος Παναθηναϊκός, ήττα 0-1 από την ΑΕΚ!

ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Εκτός Ευρώπης ο άθλιος Παναθηναϊκός, ήττα 0-1 από την ΑΕΚ!

Το όνειρο της Ευρώπης απομακρύνθηκε πλέον οριστικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εγκατέλειψε και τις τελευταίες του ελπίδες στη Λεωφόρο απέναντι στην ΑΕΚ (0-1).

Καθαρά η «Ένωση» πήρε το «διπλό» και κλείδωσε την τετράδα με τέρμα του Μάνταλου στο 60ο λεπτό, Μοιραίοι Χατζηγιοβάνης – Μακέντα για τους πράσινους. Εχασε πέναλτι ο Ιταλός!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ένταση στο παιχνίδι του, είχε την κατοχή με το μέρος του, απειλήθηκε μόνο από στατικές φάσεις (χωρίς τελική η ΑΕΚ στο ημίχρονο), αλλά του έλειψε η τελική προσπάθεια, εν αντιθέσει με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όταν και οι πράσινοι είχαν τις ευκαιρίες τους.

Μια κεφαλιά που δεν έπιασε γεμάτη ο Σανκαρέ από σέντρα του Μακέντα και ένα «ψαλιδάκι» του Καμπετσή που δεν δυσκόλεψε τον Τσιντώτα, οι δύο τελικές του Τριφυλλιού στο πρώτο μέρος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση για να βρουν κάποιο τέρμα στο β’ μέρος. Ο Μακέντα έχασε… το άχαστο στο 48′, όταν από καταπληκτική πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Ιταλός δεν «εκτέλεσε» τον Τσιντώτα, τουναντίον, δεν βρήκε καν την μπάλα στο «τσίμπημα» που επιχείρησε.

Δύο λεπτά αργότερα, η μπάλα «τιμώρησε» τους πράσινους με τον Σένκεφελντ να χάνει τον Μάνταλο και τον τελευταίο να σκοράρει, έπειτα από σέντρα του Ανσαριφάρντ.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Εκτός Ευρώπης ο άθλιος Παναθηναϊκός, ήττα 0-1 από την ΑΕΚ!

Το επόμενο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό σε κατάσταση «βραχυκυκλώματος» και την ΑΕΚ να κυριαρχεί στο γήπεδο. Ο Διούδης έσωσε το Τριφύλλι με καλή απόκρουση σε σουτ του Σιμάνσκι. Η απάντηση ήρθε από τον Μολό στο 60′, όταν και δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση.

Άλλη μια κλασσική ευκαιρία σπαταλήθηκε από την ομάδα του Μπόλονι στο 68′, όταν ο Μακέντα έδωσε έτοιμο… γκολ στον Χατζηγιοβάνη, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 75 ο Σβάρνας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μακέντα έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα, καθώς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο επόμενο τέταρτο δεν άλλαξαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός «βλέπει» την ΑΕΚ, πλέον, στο -6 και το όνειρο της Ευρώπης έσβησε δύο στροφές πριν το τέλος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News