Nίκλας: «Είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ τον Παναθηναϊκό και το αποδείξαμε»

Nίκλας: «Είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ τον Παναθηναϊκό και το αποδείξαμε»

Ο Θάνος Νίκλας φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ και μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Τα συναισθήματα αυτήν τη στιγμή είναι στο peak. Νιώθω λίγο… άδειος από συναισθήματα, καθώς είχαμε μια επίπονη σειρά τελικών που μας έχει αφήσει μια “πικρή” αίσθηση με κάποιους τραυματισμούς που είχαμε. Είχαμε και τα αποτελέσματα της Αγγελικής που δεν ήταν καλά. Είμαστε όμως πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά και το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε».

Για τα παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού: «Φέτος πήγαμε τέσσερις φορές στην έδρα του Παναθηναϊκού. Το πρώτο το χάσαμε στην τελευταία κατοχή, το δεύτερο στους τρεις πόντους, το 1ο ματς των τελικών στην παράταση. Σε αυτά τα παιχνίδια, όταν πάνε στις τελευταίες κατοχές, σίγουρα παίζουν ρόλο οι επιλογές, δίνει και ο κόσμος μια ώθηση. Σίγουρα το πρωτάθλημα αυτό κρίθηκε στις έδρες, πέρυσι είχαμε κάνει “break” στον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τόσο κόσμο και τόσο παλμό θέλεις μια προσαρμογή που εμάς μάς κόστισε στα δύο πρώτα παιχνίδια, στα οποία τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παρ’ όλα αυτά, ξέραμε ότι δεν είχαμε πιάσει τα στάνταρ μας και μετά το Κύπελλο το είχα δηλώσει ότι είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξουμε στη συνέχεια, εννοώντας πως δεν έχουμε πιάσει τα στάνταρ μας αγωνιστικά».

Για το ότι η ομάδα του έχει πολλές διαφορετικές πρωταγωνίστριες: «Κάθε παίκτρια είναι πάρα πολύ σημαντική, όλες έχουν τον ρόλο τους και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ που πραγματικά δε θα περισσεύει καμία παίκτρια και θα έχουν όλες οι παίκτριες έναν ρόλο μέσω του οποίου θα δώσουν πράγματα στην ομάδα. Οι συνθήκες με τους τραυματισμούς έφερε κάποιες παίκτριές να βγουν μπροστά και να παίξουν σαν πρωταγωνίστριες περισσότερα λεπτά. Όλες όμως είναι πρωταγωνίστριες. Συνειδητά έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους και το πώς μπορούν να βοήσουν την ομάδα για να είναι πρωταθλήτρια. Δεν είναι εύκολο, θέλει δουλειά στην προπόνηση και επικοινωνία με τις ίδιες παίκτριες. Στο τέλος όμως κι εκεί που δεν πηγαίνουν τα πράγματα σύμφωνα με το πλάνο, βγαίνει και η προσωπικότητα του ίδιου του παίκτη, ότι αρνείται να χάσει. Η πνευματική προετοιμασία είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να είναι ο οποιασδήποτε έτοιμος όσο και να παίξει».

Για τη δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα: «Νομίζω ότι δεν είμαι ο καθ’ αυτόν αρμόδιος για να απαντήσω αν είμαι καλός προπονητής ή όχι. Εγώ για τον εαυτό μου δε μου αρέσει να μιλάω, αλλά νιώθω σίγουρος και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι καθημερινά να δουλεύω, να γίνομαι καλύτερος και να προσπαθώ να βελτιώσω την ομάδα μου. Φυσικά ήταν λίγο πειρακτικό το σχόλιο, γιατί όσο έρχονται οι νίκες είσαι κάλος προπονητής, όσο όχι υπάρχει αμφισβήτηση. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια ομάδα, αλλάξαμε πρόσωπα, θέλαμε λίγο τον χρόνο μας. Στην αρχή ενδεχομένως, λόγω και των τραυματισμών που είχαμε, δεν αποδίδαμε το μπάσκετ που θέλαμε και τα αποτελέσματα δεν ήταν θελκτικά για τον κόσμο, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν μείναμε συγκεντρωμένοι, καταφέραμε να βελτιωθούμε και να κατακτήσουμε τον βασικό στόχο της ομάδας. Εγώ νιώθω μια χαρά με τον εαυτό μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News