Κατσουράνης: «Έγιναν αλλόκοτα πράγματα στο Καραϊσκάκη - Έφυγα με κακό τρόπο από τον Παναθηναϊκό - Χάρισα χρήματα»

Κατσουράνης: «Έγιναν αλλόκοτα πράγματα στο Καραϊσκάκη - Έφυγα με κακό τρόπο από τον Παναθηναϊκό - Χάρισα χρήματα»

Για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος στάθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στον τρόπο που έφυγε από το τριφύλλι.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα contra.gr:

«Η ΑΕΚ είναι η πρώτη μου μεγάλη ομάδα, δέθηκα με τον κόσμο της, αλλά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού με αγάπησε, ήξερε ότι είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί.

Στο πρώτο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός περίμενα ότι θα με βρίζει όλο το γήπεδο, στην Ελλάδα είμαστε. Και έπεσα μέσα. Είχε 50.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Το περίμενα, γιατί ο Τύπος το είχε παρουσιάσει σαν να απέρριψα την ΑΕΚ. Εγώ στην ΑΕΚ ήθελα να γυρίσω.

Το ξαναλέω για πεντηκοστή φορά: η ΑΕΚ συναίνεσε για τη μεταγραφή μου, πήρε λεφτά. Αυτά που γράφουν, ότι πήγα να αφήσω την ΑΕΚ απέξω και να βρω τρόπο να έρθω στον Παναθηναϊκό χωρίς να ωφεληθεί η ΑΕΚ, είναι ψέματα. Όταν με πούλησε η ΑΕΚ στην Μπενφίκα, ο Ντέμης πολύ έξυπνα είχε βάλει τον όρο ότι αν γυρίσω ποτέ στην Ελλάδα, η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει 5 εκατομμύρια. Το ότι η ΑΕΚ με παρέδωσε στον Παναθηναϊκό μόλις με ένα, επειδή είχε οικονομική ανάγκη είναι άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 2,5-3 εκατομμύρια στην Μπενφίκα και 1 στην ΑΕΚ για να με αγοράσει. Ο υγιής κόσμος πρέπει να ρωτήσει την ΑΕΚ γιατί δεν πήρε και τα 5 εκατομμύρια. Καλό είναι ο κόσμος να καταλάβει από πού πρέπει να ζητάει ευθύνες κι όχι απλά να βρίζει και να λέει για προδότες.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός τη χρονιά του νταμπλ του Παναθηναϊκού. Την επόμενη σεζόν (σ.σ. 2010-11) συνέβη το οφσάιντ στο Καραϊσκάκη. Αν κερδίζαμε τον Ολυμπιακό εκεί, πιστεύω ότι θα είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάλι είχαμε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αλλά κάναμε και εσωτερικά λάθη, που δεν έχει σημασία να αναφέρω. Αν δεν δινόταν το οφσάιντ, θα μειώναμε στους 4 βαθμούς. Είχαμε κάνει αγώνα για να φτάσουμε στους 7 (κερδίσαμε στην Τούμπα, κερδίσαμε την ΑΕΚ) και είχαμε υπολογίσει να μειώσουμε στους 4 με νίκη στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είχε να παίξει σε δύσκολες έδρες μετά. Και αντί να πάει η διαφορά στους 4, πήγε στους 10 γιατί φάγαμε και γκολ οφσάιντ στο 92′.

[the_ad id=”309153″]

Φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι ότι έγιναν αλλόκοτα πράγματα. Με αυτό το ματς, μετανιώνεις ήδη που γύρισες στην Ελλάδα. Βασικά είχα μετανιώσει από την πρώτη χρονιά της επιστροφής, παρά το νταμπλ. Όταν πήγαμε να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, ήταν λες και φεύγαμε για τον Περσικό κόλπο. Σαράντα διμοιρίες πίσω μας, αεροπλάνα από πάνω, μηχανές… Δεν αξίζει τον κόπο. Ήξερα ότι δεν είχε αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την τρίτη χρονιά στον Παναθηναϊκό, πηγαίναμε πολύ καλά, με σέντερ φορ τον Λέτο, γιατί είχε φύγει ο Σισέ. Ήμασταν πρώτοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος, η ομάδα πήγαινε τρένο, αλλά κάποια στιγμή μείναμε 10-11 παίκτες. Παίζαμε συνέχεια οι ίδιοι, κουραστήκαμε. Χτύπησε και ο Λέτο που ήταν το μεγαλύτερο μας όπλο κι έτσι χάσαμε το πρωτάθλημα.

Έφυγα με κακό τρόπο από τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο της τέταρτης σεζόν. Συμφώνησα να δεχτώ μείωση το καλοκαίρι, ξεκίνησε η χρονιά με εμένα αρχηγό, αλλά δεν πηγαίναμε καλά. Μπήκαμε στους ομίλους του Europa League, αλλά έφαγα την κόκκινη στο ματς με τον ΠΑΣ και ο κύριος Αλαφούζος, μπορεί και από εισήγηση του προπονητή, αποφάσισε να λύσουμε το συμβόλαιο.

Είπαν ότι φεύγω γιατί δημιουργώ προβλήματα. Σε καμία ομάδα δεν δημιούργησα προβλήματα. Κατ’ αρχήν, στον Παναθηναϊκό έκανα παρέα μόνο με τον Καρνέζη. Άμα έχεις δει κλίκα δύο ατόμων, ΟΚ. Δεν πήρα μη δεδουλευμένα λεφτά και ουσιαστικά χάρισα στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο ποσό που θα έπαιρνα αν έπαιζα. Είπα στη διοίκηση, αν δεν με θέλετε μία, δεν σας θέλω 10».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News