ΠΑΣ για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Παναθηναϊκέ! (vids)

ΠΑΣ για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Παναθηναϊκέ! (vids)

Το πολυπόθητο 5×5 πέτυχε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα, με την πιο ευρεία φετινή του νίκη (3-0) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα που πέτυχε χατ τρικ. Στο +7 από τον Ολυμπιακό το Τριφύλλι! 

Κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός που είχε τις στατικές φάσεις για να απειλήσει από τις εκτελέσεις των Τσέριν και Αϊτόρ. Στο 10ο λεπτό σέντρα από τον Γκάνεα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, ο Σούλης αιφνιδιάστηκε και το «κέρδος» ήταν ένα κόρνερ.

Μάλιστα, ο Έλληνας τερματοφύλακας δημιούργησε θέμα στα δίχτυα του τέρματος και χρειάστηκε μικρή διακοπή για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 15ο λεπτό για το Τριφύλλι με τον Σπόραρ να κάνει κοφτή ντρίμπλα, να σουτάρει στην κλειστή γωνία και τον Σούλη να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια το σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η μπάλα στρώθηκε στον Αϊτόρ, εκείνος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, αλλά δεν βρήκε για λίγο τον στόχο.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στη Λεωφόρο κόπηκαν οι ανάσες όλων στο γήπεδο από την άσχημη σύγκρουση του Σούλη με τον Σπόραρ. Ο Έλληνας γκολκίπερ του ΠΑΣ βγήκε με ταχύτητα φωτός να εξουδετερώσει τη φάση με τα χέρια, αλλά όπως έπεσε πάνω στον Σπόραρ, του γύρισε η γλώσσα και έχασε τις αισθήσεις του.




Ο Κουτσιαύτης δεν μέτρησε το γκολ του Αϊτόρ στην κενή εστία, διέκοψε σωστά το παιχνίδι, καταλόγισε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού και «κιτρίνισε» τον άτυχο τερματοφύλακα. Να σημειωθεί πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν τον Σούλη που οδηγήθηκε με φορείο αισίως εκτός του γηπέδου.

Ένα λεπτό πριν τα 45′ στη Λεωφόρο ο Παλάσιος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και «νίκησε» τον Αθανασίου που μπήκε ως αλλαγή εκτάκτως στο γήπεδο, για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση.




Ο Μπερνάρ στη διακοπή πέρασε στο γήπεδο στη θέση του Κουρμπέλη με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει το σχηματισμό σε 4-2-3-1. Στο 54ο λεπτό ο Αϊτόρ με νέα εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 2-0, έπειτα από κακή εκτίμηση της μπάλας από τον Αθανασίου. Ένα πραγματικό «δώρο» στους πράσινους από τον Έλληνα τερματοφύλακα που έβαλε το Τριφύλλι σε ξεκάθαρη θέση ισχύος.




Ο Αϊτόρ πραγματοποίησε το πρώτο του χατ τρικ στο 70ό λεπτό με ατομική προσπάθεια και υποδειγματική εκτέλεση στο τετ α τετ με τον Αθανασίου.




Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Πέρεθ, Σπόραρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Ποζνάνσκι, Παμλίδης, Εραμούσπε, Τζίμς, Μπαγκαλιάνης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News