Για να έχεις τύχη στο ΣΕΦ πρέπει...

Βαθμολογία Euroleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τη Ρεάλ

Για να έχεις τύχη στο ΣΕΦ τώρα που δεν θα παίξει ο Νεμάνια Νέντοβιτς (τον οποίο είχε σημαδέψει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έτοιμος να ρίξει μπόλικο κόσμο στο μαρκάρισμά του ) πρέπει να εμφανίσεις κάποιον άλλο “παράγοντα”.

Για να έχεις τύχη στο ΣΕΦ τώρα που δεν θα παίξει ο Νεμάνια Νέντοβιτς (τον οποίο είχε σημαδέψει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έτοιμος να ρίξει μπόλικο κόσμο στο μαρκάρισμά του ) πρέπει να εμφανίσεις κάποιον άλλο “παράγοντα”.

Συνεπώς αν θέλουν να αλλάξουν το κλίμα υπέρ τους, να η ευκαιρία για Μακ και Φόστερ.

Ο Σέρβος είναι καταδικασμένος να ψάχνει τη μπάλα και το DNA του δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα διστάσει να σουτάρει κάτω από οποιαδήποτε αμυντική συνθήκη, πολύ περισσότερο όταν αισθάνεται άνετα με τον τίτλο του ηγέτη και γνωρίζει ότι οι δικές του καλές βραδιές είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο στον πρωταθλητή.

Τώρα που θα απουσιάσει οι προσπάθειες του θα μοιραστούν στους υπόλοιπους. Όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα του Σέρβου με την θλάση το πάντρεμα του με τους Αμερικανούς (θεωρητικά θα έπρεπε να αλληλοσυμπληρώνονται, πρακτικά είναι ετερόκλητοι) είναι το μεγάλο στοίχημα του Κάτας.

Η χημεία μεταξύ τους αλλά και με την ομάδα δεν λειτουργεί, όμως σε αυτά τα παιχνίδια αν εμφανιστείς μάχιμος και συγκεντρωμένος πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν.

Ούτε ο Μακ, ούτε ο Φόστερ μπορούν να παίξουν χωρίς μπάλα, αποτελώντας μια ενδιάμεση κατάσταση, προσπαθώντας φέτος για πρώτη φορά σε τοπ επίπεδο να δημιουργήσουν, να παίξουν άμυνα, να πασάρουν καλύτερα, πράγματα που δεν έκαναν στις προηγούμενες ομάδες τους, εξού κι η δυσκολία να ακολουθήσουν το προπονητικό πλάνο.

Έχουν περγαμηνές και προδιαγραφές σκόρερ αλλά το χαμηλό τους μπόι κάνει δύσκολη τη συνύπαρξη τους με τον Νέντοβιτς που ούτε αυτός είναι λάτρης της άμυνας. Η αντίπαλη περιφέρεια τους ποστάρει ανελέητα δημιουργώντας αμυντική ανισορροπία, θεωρητικά μπορούν να συνυπάρξουν μόνο σε συνθήκες όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να πιέσει, να σουτάρει πολύ και να τρέξει ακόμη περισσότερο για να αλλάξει τον ρυθμό ενός αγώνα. Τι να το κάνεις, όμως, άμα σουτάρουν με …παιδικά ποσοστά;

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News