Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Tο πρώτο βήμα και η έναρξη της κατασκευής

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Προετοιμασία για να ξεκινήσει η κατασκευή – Ορόσημο το 2026

Προχωράει το έργο της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και άπαντες πλέον μετρούν αντίστροφα για την υλοποίηση αυτού του πολυσύνθετου πρότζεκτ.

Όπως είχε αναφερθεί στην ιστοσελίδα monobala.gr μετά το Πάσχα η κοινοπραξία (ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) θα είναι έτοιμη να μπει στο οικόπεδο προκειμένου να αρχίσει τις πρώτες εργασίες.

Μετά τις υπογραφές στη σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων, το παραπάνω επιβεβαιώνεται και τις επόμενες ημέρες θα στηθεί από την κοινοπραξία (που έχει αναλάβει την κατασκευή της ποδοσφαιρικής αρένας) εργοτάξιο στον χώρο προκειμένου να αρχίσει με γοργούς (επιτέλους) ρυθμούς ο καθαρισμός όλου του οικοπέδου.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση. Όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατο κείμενο, αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα μέχρι την κατασκευή:

Να στηθεί, δηλαδή, εργοτάξιο στον χώρο. Επί της ουσίας να “μπουν” οι εμπλεκόμενοι στον Βοτανικό και το μεγάλο έργο να αρχίσει να αποκτά ρυθμό και να παίρνει ζωή!

Σε λίγες ημέρες, λοιπόν, αυτό θα συμβεί. Τι απομένει μετά; Η αναθεώρηση της άδειας και η έναρξη της κατασκευής.

Αν όλα πάνε καλά και με βάση τις κινήσεις που γίνονται από τον Δήμο Αθηναίων στο τέλος καλοκαιριού θα αρχίσουν τα έργα κατασκευής και μένει να δούμε αν θα επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος του 2026 ή το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς παράδοση το 2027.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News