Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όποιος πίστεψε πως με την αλλαγή του προπονητή ο Παναθηναϊκός «έλυσε» τα θέματά του, θα χρειαστεί να το σκεφτεί ξανά.

Όταν ο Φατίχ Τερίμ προηγήθηκε με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, πέρασε στο γήπεδο τρίτο στόπερ τον Βίτορ Ούγκο για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα. Ο Χρήστος Κόντης δεν κοίταξε να σιγουρέψει το «μηδέν» στην άμυνα και να κοιτάξει, μετέπειτα, αν θα βρει η ομάδα του ένα τρίτο γκολ.

Ο Τούρκος προπονητής (με 2/2 κόντρα στον ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα και πρόκριση στο κύπελλο) ζήτησε το… αυτονόητο, μεταγραφές από τον Αλαφούζο σε όλες τις θέσεις, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος. Οι παρεμβάσεις του στα παιχνίδια ήταν κάτι που τον χαρακτήριζαν, με τα λάθη και τα σωστά του, ο Κόντης απλά άλλαξε πρόσωπα στις αλλαγές, αναγκαστικά ή μη, αφαιρώντας ορισμένα σημαντικά «εργαλεία» από την ενδεκάδα, όπως ο Τσέριν, ο Μαντσίνι και ο Μπερνάρ.

Και… ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα εσωστρέφειας μετά την ισοπαλία στη Λαμία, τα έλυσε και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στον Παναθηναϊκό δεν αντάλλαζαν… καλημέρα οι ποδοσφαιριστές μέχρι να φύγει ο Τερίμ και έχασαν όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δίκαια, λοιπόν, στέφθηκε πρωταθλητής ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Γιούρι Λοντίγκιν (6/10): Ο Ρώσος τερματοφύλακας δεν ευθύνεται στα γκολ του Ολυμπιακού, «έπιασε» δυνατό σουτ του Ποντένσε στη μοναδική ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο.

Χουάνκαρ Πέρες (8/10): Ο Χουάνκαρ έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, την τελευταία μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού. Μοίρασε ασίστ στο γκολ του Μπερνάρ, στο 4′ έβγαλε τετ α τετ τον Γερεμέγεφ.

Ουίλιαν Αράο (7/10): Θετική εμφάνιση από τον Αράο, έκανε ένα σοβαρό λάθος στο β’ μέρος, αλλά ο Πέρεθ έβγαλε καθαρή άμυνα στον Χόρτα στη φάση που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι Πειραιώτες.

Τιν Γέντβαι (7/10): Βελτιωμένος ο Κροάτης σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας. Παρά την κίτρινη κάρτα στο β’ μέρος δεν επηρεάστηκε η απόδοσή του. Δεν φέρει ευθύνη σε κάποιο από τα γκολ.

Γιάννης Κώτσιρας (6/10): Ο ακραίος μπακ του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο «έπεσε» αισθητά, ενώ δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα στην κεφαλιά του Γιόβετιτς για το 2-2.

Ρούμπεν Πέρεθ (6/10): Αντίστοιχα και ο Πέρεθ είχε δύο «πρόσωπα» στο παιχνίδι. Έβγαλε μπόλικη ενέργεια στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο χάθηκε ο έλεγχος στο κέντρο. Στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ισπανός έπιασε ένα κάκιστο σουτ στην τελευταία προσπάθεια για ένα τρίτο γκολ.

Άνταμ Τσέριν (7/10): Ο Σλοβένος έτρεξε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο αντικαταστάθηκε από τον Κόντη και η απουσία του έγινε αισθητή.

Τάσος Μπακασέτας (8/10): Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από τη Λαμία και μετέπειτα. Γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες, μάχες… αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για το Τριφύλλι.

Μπερνάρ Ντουάρτε (9/10): Ο Βραζιλιάνος διατήρησε την ενότητα στον Παναθηναϊκό επί των ημερών του Τερίμ, ήταν σε αυτό το πρωτάθλημα κάτι… παραπάνω από ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Τριφυλλιού και αξίζει την υπόκλιση όλων. Σπουδαίο το γκολ του Μπερνάρ που δεν εξαργυρώθηκε σε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ντανιέλ Μαντσίνι (7/10): Ο Αργεντινός «κέρδισε» πέναλτι, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Δοκίμασε και δύο υποσχόμενα σουτ, το δεύτερο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Τζολάκης.

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (3/10): Η «κατάρα» των επιθετικών. Μετά τα χαμένα τετ α τετ του Σπόραρ με Άρη – ΠΑΟΚ, ακολούθησαν δύο χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον τερματοφύλακα από τον Σουηδό.

Ζέκα (3/10): Δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ποντένσε στη σέντρα για το 2-2. Γενικότερα δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό.

Σεμπαστιάν Παλάσιος (4/10): Τίποτα… ιδιαίτερο από τον «Τούκου», δίχως κάποια σπουδαία στιγμή στο ματς.

Τόνι Βιλένα (2/10): Καμία απολύτως προσφορά από τον Βιλένα, «ζαλίστηκε» από τις ντρίμπλες στο γκολ του Ποντένσε. Ακατανόητο πώς έπαιξε στη θέση του αριστερού μπακ. Μια λύση θα ήταν να παίξει ο Βαγιαννίδης και ο πιο έμπειρος Κώτσιρας να περάσει με ανάποδο πόδι αριστερά, αφού δεν υπολογιζόταν ο Μλαντένοβιτς.

Άντραζ Σπόραρ (2/10): Δεν άλλαξε τίποτα η παρουσία του Σπόραρ στην ενδεκάδα.

Μπένιαμιν Βέρμπιτς (2/10): Δεν έκανε πιο απειλητικό το Τριφύλλι ο Σλοβένος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News