Πολλά τα χρήματα του Europa League για το Τριφύλλι!

Ο Παναθηναϊκός, εκτός από το πρεστίζ του, θέλει να ανασάνει και οικονομικά, γι’ αυτό και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο Παναθηναϊκός, αν και εφόσον προκριθεί στους ομίλους του Europa League, θα είναι μια πολύ σημαντική ανάσα… για το μέλλον.

[ads2]

Άλλωστε είναι ακόμα νωπές οι μνήμες, από τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, όπου πρεστίζ και τσέπη, δέχθηκαν «φονικά» χτυπήματα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa, με τη συμμετοχή να είναι στα 220.000 ευρώ. Πιθανή πρόκριση στα play off, θα αποφέρει άλλα 230.000 ευρώ, ενώ αν περάσουν και στους ομίλους, θα έχουν 2.400.000 ευρώ (2.850.000 συνολικά), σίγουρα λεφτά! Αν δε, συνδυαστεί αυτό με νίκες, τότε το ποσό θα αυξηθεί περισσότερο.

Από κει και πέρα, στους ομίλους πια, εκτός από τα σίγουρα, σχεδόν τρία εκ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του, αφού η νίκη κοστολογείται στα 360.000 ευρώ, η ισοπαλία στα 120.000 ευρώ, ενώ η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει 500.000 ευρώ και η δεύτερη 250.000. Συνεπώς, το «τριφύλλι» μπορεί και πρέπει… να πάρει μια σημαντική οικονομική ανάσα, ανεξάρτητα με το που θα φτάσει, αλλά σίγουρα, πρέπει με κάθε τρόπο, να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

πηγή: panathinaikos24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News