ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Αυτό που έχει καταφέρει...

Με Σπόραρ η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στις 31 Μαρτίου πέτυχε ακόμα μια νίκη στη Λεωφόρο (2-3) και θέλει να τις αυγατίσει ώστε να παίξει στο Χαριλάου τον τίτλο του πρωταθλητή, ευχόμενος ο Ολυμπιακός να νικήσει την ΑΕΚ. Θα βρει αντίσταση από τον Παναθηναϊκό;

Προ εβδομάδων στην Αθήνα ο νικητής εκμεταλλεύτηκε στις κόντρα επιθέσεις τα τεράστια αμυντικά λάθη του οικοδεσπότη και τη λανθασμένη διάταξη του Τερίμ στο α’ ημίχρονο (11άδα δίχως εξτρέμ και με εξάρι τον Τσέριν).

Σ’ ένα παιχνίδι… τελικό για τους πράσινους, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά σε επίπεδο αρχική ενδεκάδας σχήμα με δύο επιθετικούς και δύο δεκάρια (Μπερνάρ και Μπακασέτα).

Ο σχηματισμός αυτός προκάλεσε απορίες τόσο γιατί ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε όσο και επειδή σε παιχνίδι που η αντίπαλη ομάδα δεν είχε διαθέσιμο τον καλύτερό της μπακ, τον Μπάμπα ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε να μην παίξει με εξτρέμ, ουσιαστικά μη εκμεταλλευόμενος μία αδυναμία του αντιπάλου του.

Αυτό όχι μόνο δεν επέτρεψε στους πράσινους να απειλήσουν αρκετά από τα πλάγια, αλλά ταυτόχρονα έκανε πιο αδύναμα τα άκρα του «τριφυλλιού» και στην ανασταλτική λειτουργία με αποτέλεσμα και τα τρία τέρματα του αντιπάλου να προκύψουν από κει.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε ακόμα ένα τρίποντο, μετράει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του στο Απόστολος Νικολαϊδης σου έχει πάρει για τα καλά τον αέρα, ασφαλώς είναι την τελευταία τριετία η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα στην έδρα του Τριφυλλιού, τόσο επί Γιοβάνοβιτς, όσο και επί Τερίμ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News