«Πάγωσε» τη Λεωφόρο ο Αστέρας, πικρή ήττα για τους πράσινους!

«Πάγωσε» τη Λεωφόρο ο Αστέρας, πικρή ήττα για τους πράσινους!

 

Σκληρή ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Ο Μπαράλες πέτυχε το γκολ της νίκης από πέναλτι του Σάντσες, ακυρώθηκε γκολ του Παναθηναϊκού στο 90ο λεπτό.

Πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα ο Παναθηναϊκός και απείλησε στο 5ο λεπτό με σέντρα σουτ του Παλάσιος που κατέληξε άουτ. Η απάντηση των Αρκάδων ήρθε στο 9′ με ατομική προσπάθεια του Σονί από τα δεξιά, συνέκλινε στο κέντρο και έπιασε ένα χλιαρό σουτ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα. Τρία λεπτά μετά, ο Καρλίτος βρήκε χώρο και εκτέλεσε εκτός περιοχής, όχι όμως, σε κάποια από τις τέσσερις γωνίες του τέρματος, αλλά πάνω στον Τσιφτσή.

Στο 18′ επικίνδυνο γύρισμα του Παλάσιος απομάκρυνε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να μαζέψει την μπάλα, όπως και στην πρώτη ευκαιρία του Αστέρα με τον Σόνι, σε νέα προσπάθεια του Τιλίκα. Τρομερή ενέργεια έκανε ο Παλάσιος στο 24ο λεπτό, διείσδυσε αστραπιαία στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ολοκλήρωσε τη φάση από πλάγια θέση για να να πάρει τελικά κέρδος ένα κόρνερ.

Απίθανη ευκαιρία έχασε το Τριφύλλι στο 38ο λεπτό με τον Αϊτόρ από τα αριστερά να ανοίγει χώρο στον εαυτό του και να σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Τσιφτσή με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Έλληνα γκολκίπερ.

Στη διακοπή για το ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή αντικαθιστώντας τον τραυματία Κώτσιρα με τον Σάντσες. Στο πρώτο δεκάλεπτο του β ημιχρόνο από κόρνερ ο Σένκεφελντ έπιασε μια κεφαλιά, όχι γεμάτα, από καλή θέση με την μπάλα να περνά παράλληλα από το τέρμα. Από στατική φάση ο Σάντσες δεν έπιασε και αυτός καλή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ. Επόμενη κίνηση από τον Σέρβο πέντε λεπτά μετά τη μια ώρα παιχνιδιού ήταν ο Βιτάλ στη θέση του Αλεξανδρόπουλου. Νέα κεφαλιά του Σάντσες πέρασε μακριά από την εστία.

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές έπειτα από την αποβολή του Μουνάφο για χέρι σε κατάσταση αντεπίθεσης για το Τριφύλλι. Ο Ιβάν άλλαξε το σχέδιό του και αντί να αφαιρέσει από την ενδεκάδα τον Καρλίτος, αφαίρεσε τον Παλάσιος για να μπει ο Ιωαννίδης. Ο Σάντσες έπιασε ένα σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, δίπλα από την εστία του Τσιφτσή στο 80ο λεπτό.

Τρία λεπτά μετά, ο Σάντσες έκανε πέναλτι και ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αστέρα στη Λεωφόρο. Στο 90ο λεπτό ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ, όμως, το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Ο Λούντκβιστ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κότσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμονά, Χριστόπουλος, Ατιένζα, Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρεγκίς, Καπίγια, Τιλίκα, Καπίγια, Σόνι

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News