«Παίξτε και μην τρέχετε μόνο πίσω από μια μπάλα»

Εκνευρισμένος ο Γιοβάνοβιτς: «Έπαιξε με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα η ΑΕΚ»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι ακόμα κι αν γκολ παίρνει κατά βάση από τους επιθετικούς του έχει κι άλλους παίκτες που αν βρουν χώρους μπορούν να απειλήσουν.

Ο Αϊτόρ, ο Παλάσιος, ο Μαουρίσιο και ο Βιγιαφάνιες είναι κάποιοι από αυτούς, ενώ ακόμα περιμένουμε να συνέλθει ο Ιωαννίδης και να πάρει για τα καλά μπροστά ο Μακέντα.

Ο Παλάσιος π.χ χάρη στην διάθεση, το τρέξιμο και την εμπιστοσύνη του προπονητή του (παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Αργεντινού με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ), έκανε τις προάλλες …παρέλαση στη Λεωφόρο.

Ο Ιβάν (που έχασε τον Λούντκβιστ και που το τελευταίο διάστημα ήθελε να ξεκουράσει Βέλεθ-Αλεξανδρόπουλο) ζητά από τους παίκτες του να παίζουν κι όχι απλά να τρέχουν πίσω από τη μπάλα.

Αν π.χ είχε αυτή τη στιγμή υγιή τον Σενκεφελντ και πίσω στη δράση τον Κουρμπέλη ήταν βέβαιο πως θα έτριβε τα χέρια του. Ο κόουτς μας έχει δείξει πως όποιος μπάλα ξέρει, αξιοποιείται, γεγονός που συντελεί στο όλοι οι παίκτες να νιώθουν χρήσιμοι και να προσπαθούν να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News