Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (19/05)

«Φούσκωσαν» τα μυαλά τους, ήθελαν και... πρωτάθλημα στη Λεωφόρο!

Τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή στην προτελευταία στροφή των Playoffs της Super League!

Ντέρμπι «αιωνίων» ειδικών συνθηκών! Με τη «μάχη» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την Κυριακή το βράδυ (20:00) ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν στη Super League και κρίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία (ΠΑΟΚ 77, ΑΕΚ 75, Ολυμπιακός 73, Παναθηναϊκός 71) οι δύο «μονομάχοι» έχουν μεγάλο κίνητρο. Διεκδικούν την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League της νέας σεζόν.

Ο ηττημένος θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να πάρει θέση στο Europa League. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει θέση στη διοργάνωση μέσω του τελικού Κυπέλλου με τον Άρη (25/5) και ο Ολυμπιακός μέσω του τελικού στο Conference League με την Φιορεντίνα (29/5).

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα (4-1) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να σώσουν την σεζόν. Η διοίκηση έλυσε τη συνεργασία της με τον Φατίχ Τερίμ και αντικαταστάτης ορίστηκε ο Χρήστος Κόντης με βοηθό τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ο Κόντης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εντός του Παναθηναϊκού, αφού μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο αντικαταστάτης τους Τερίμ με την άφιξη του στο Κορωπί έβγαλε από τον «πάγο» τους Σένκεφελντ, Αϊτόρ και Τζούρισιτς, οι οποίοι δεν αποκλείεται να βοηθήσουν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Υπάρχει δίλλημα για τη συμμετοχή του Φώτη Ιωαννίδη στην αρχική 11αδα, αφού ο Έλληνας επιθετικός με τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

O αγώνας έχει σέντρα στις 20.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 2 HD.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (19/05)

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη (2-0) κόντρα στην ΑΕΚ «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση. Ουσιαστικά βολεύεται και με την ισοπαλία στη Λεωφόρο. Οι «ερυθρόλευκοι» υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και μετράνε μόλις μια ήττα στα τελευταία 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βάσκος προπονητής έχει πάντα στον μυαλό του και τον τελικό του Conference League και θα κάνει την ανάλογη διαχείριση δυνάμεων. Τιμωρημένος είναι ο Τσικίνιο και τη θέση του διεκδικούν οι Γιόβετιτς, Αλεξανδρόπουλος.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο θα σφυρίξει ο Πορτογάλος, Λουίς Γκοντίνιο.

Φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί ήδη 5 φορές. Το «τριφύλλι» έχει το πάνω χέρι. Οι «πράσινοι» μετρούν δύο νίκες στη Super League (2-0, 1-3), ενώ το τρίτο ματς κατέληξε υπέρ τους (0-3) μετά τη διακοπή στο Φάληρο. Επίσης, οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν και στους «16» του Κυπέλλου. Εκεί και τα δύο παιχνίδια σταμάτησαν στην ισοπαλία (1-1, 0-0) και την πρόκριση την πήρε ο Παναθηναϊκός στα πέναλτι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News