Μεγάλη ΜΑΤΣΑΡΑ στη Θεσσαλονίκη και πρόκριση για Παναθηναϊκό AKTOR (vids)

Στο παιχνίδι της χρονιάς ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε του ΠΑΟΚ στην «Πυλαία» (96-99) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος σε ματς 45 λεπτών. Λίγο έλειψε να μπει σε… μπελάδες το Τριφύλλι, αποβλήθηκαν Αταμάν-Ναν.

Μεγάλη ΜΑΤΣΑΡΑ στη Θεσσαλονίκη και πρόκριση για Παναθηναϊκό AKTOR (vids)

Με τρία τρίποντα από τους Γκραντ, Γκριγκόνις και Μήτογλου ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο «Παλατάκι» (4-9). Ο Μίχαλακ μείωσε στον πόντο με μακρινό σουτ, ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε στη ρακέτα του ΠΑΟΚ (10-15). Με σερί 7-0 και Φρίντρικσον οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (17-15).

Ναν και Λεσόρ παρέλαβαν την σκυτάλη στην επίθεση και ανέτρεψαν τα δεδομένα στο παιχνίδι πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στη Θεσσαλονίκη (22-27). Με 3” στο χρονόμετρο ο Γκραντ πρόλαβε το χρονόμετρο και έστειλε το Τριφύλλι στο +7 (22-29). Ακολούθησε η στιγμή του Λούκα Βιλντόζα που με σουτ τριών πόντων ανάγκασε τον κόουτς Νεραντζάκη σε τάιμ άουτ (27-36).

Ύστερα από εκείνη τη διακοπή ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε πόντο και ο ΠΑΟΚ προσπέρασε στο σκορ με σερί 10-0 και τεχνική ποινή στον Αταμάν για διαμαρτυρία (37-36). Τελικά ο πράσινος τεχνικός δικαιώθηκε έπειτα από εξέταση στο βίντεο, για αντι-αθλητικό φάουλ στον Παπαπέτρου.

Οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την εξτρά κατοχή, ο Άλστον έκανε το 40-37. Γκραντ και Πόρτερ αντάλλαξαν καλάθια, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με Γκραντ – Ναν (42-43). Με πέντε προσωπικούς πόντους του Κέβιν Πόρτερ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (49-44).

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με τρίποντο στο παιχνίδι με τον Γκριγκόνις να αναλαμβάνει δράση (49-47). Ο Λεσόρ και ο Μήτογλου επέκτειναν το σερί των «πρασίνων» στο 9-0 (49-53). Η απάντηση από τον ΠΑΟΚ ήρθε με σερί 8-0 στη συνέχεια για το τάιμ άουτ του Αταμάν (57-53). Ο Φρίντρικσον έβαλε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό στο 28′ (65-57). Ο Αντετοκούνμπο ψαλίδισε την απόσταση στο 67-61.

Ο Φρίντρικσον με πέντε σερί πόντους διαμόρφωσε στο σκορ 74-65. Ο Πόρτερ από τη γραμμή των βολών έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά στο παιχνίδι (75-65). Ο Αταμάν αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα μέσα της δ’ περιόδου. Υπό τις οδηγίες του Σερέλη ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με καλάθι του Λεσόρ (79-72).

Ο Ναν προσπάθησε να κρατήσει ζωντανό τον Παναθηναϊκό με τρίποντο αλλά δεν βγήκε η άμυνα (83-75). Ο Παπαπέτρου «πάγωσε» το γήπεδο του ΠΑΟΚ με τρίποντο (83-80). Ο Μίχαλακ έκοψε προσωρινά την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού (85-80), γιατί ο Ναν πυροβόλησε για τρεις (85-83). Ο Αμερικανός πήρε… φόρα, έκλεψε και ισοφάρισε στους 85. Ο Φρίντρικσον αστόχησε σε ζευγάρι βολών, ο Άλστον έδειξε συνέπεια από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (87-85).

Σε ομηρικές μάχες κάτω από το καλάθι του ΠΑΟΚ ο Λεσόρ έφερε το παιχνίδι εκ νέου στην ισορροπία, όμως, ο Πόρτερ μετέφερε και πάλι την πίεση στην «πράσινη» πλευρά (89-87). Ο Ναν πήρε το απόλυτο με 2/2 βολές (89-89). Ο Ναν αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ. Ο Λεσόρ έκανε δύο τάπες στον Πόρτερ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Λεσόρ με μια βολή έδωσε νέο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (89-90). Ο Γκριγκόνις έπεσε επικίνδυνα πάνω στον Φρίντρικσον. Ο Ισλανδός ισοφάρισε σε 90-90 σπαταλώντας κι αυτός μια βολή. Ο Γκραντ επιτέθηκε σε πρώτο χρόνο, ο Άλστον «απάντησε» (92-92). Ο Γκριγκόνις με μεγάλο τρίποντο ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό από τον ΠΑΟΚ (94-97), ο Φρίντρικσον αστόχησε. Ο Λεσόρ με το κάρφωμα της βραδιάς έκανε το 94-99. Το παιχνίδι έληξε 96-99 έπειτα από άστοχο τρίποντο του Πόρτερ.

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-44, 67-61, 96-99

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Μωραϊτης, Βιλντόζα, Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Σαμοντούροβ, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι, Αντετοκούνμπο

ΠΑΟΚ (Νεραντζάκης): ΜακΝις, Τσιακμάς, Σχίζας, Τσαϊρέλης, Φρίντρικσον, Μαργαρίτης, Γουίλιαμς. Αρσενόπουλος, Σκουλαριώτης, Μίχαλακ, Άλστον, Πόρτερ Τζούνιορ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News