Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό (2-0) για την 11η αγωνιστική της Superleague.

Έχει… τον τρόπο του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποκομίζει αγωνιστικά οφέλη από ένα μεγαλύτερο σύνολο παικτών, πέρα από εκείνους που θεωρούνται «πρώτα βιολιά» στην ομάδα. Ο Αϊτόρ, για παράδειγμα, έχει σημαντική συνεισφορά σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, ενώ για τα… καλά στο κλίμα μπήκε και πάλι ο Μακέντα.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (8/10): Παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα με κύρια απουσία του Ρούμπεν, ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε σωστές επιλογές στην ενδεκάδα με την ομάδα να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να δημιουργεί συχνά ευκαιρίες κόντρα στην κλειστή άμυνα του Παναιτωλικού. Όντως, η ομάδα αποδίδει καλύτερα, όσο περνάει ο χρόνος, θα φανούν περισσότερα στο 3ο και τελευταίο ντέρμπι του α’ γύρου απέναντι στην ΑΕΚ.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (9/10): Τεντώνεται και αποσοβεί τον κίνδυνο στο τελείωμα του Καρέλη και θα συναγωνιστεί τον Λοντίγκιν στην απόκρουση της αγωνιστικής. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε μια στιγμή στο ματς και σε εκείνη, πήρε άριστα!

Ζβόνιμιρ Σάρλια (7/10): Θετική εμφάνιση από τον Κροάτη στόπερ, ο οποίος είχε μια κακή στιγμή στο ματς στη φάση του 16′ και την ευκαιρία του Καρέλη.

Φρανς Βέλεθ (8/10): Δυναμικός, όπως πάντα, ο Ισπανός αμυντικός περιόρισε σημαντικά τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του Αγρινίου.

Γιάννης Κώτσιρας (7/10): Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, είχε μια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μελισσά, αλλά και μια σέντρα στον Μακέντα που θα μπορούσε να σκοράρει. Θα μπορούσε να έχει καλύτερες σέντρες, όμως, γενικότερα.

Χουάνκαρ Πέρες (7/10): Στα συνηθισμένα του επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση του Ισπανού αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7,5/10): Ο κορυφαίος του γηπέδου στη μεσαία γραμμή με απίστευτο κράτημα της μπάλας και… επελάσεις. Σε μία από αυτές, θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ, αλλά δεν τόλμησε το σουτ.

Μαουρίσιο (7,5/10): Ο Βραζιλιάνος έχει καταλυτικό ρόλο στην επισφράγιση του αποτελέσματος κόντρα στον Παναιτωλικό. Έδειξε συνεργατικό πνεύμα, δεν εκτέλεσε στη φάση του 65ου λεπτού και έδωσε ασίστ «πάρε βάλε» στον Μακέντα για το 2-0. Αποχώρησε στο 75′ για να παίξει ο Μπουζούκης.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (8/10): Δικαίωσε τον προπονητή του με το πέρασμά του στο βασικό σχήμα της ομάδας με… αντίδραση στο β’ ημίχρονο. Ο Ισπανός χάνει μια μοναδική ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Μελισσά, όμως, επέστρεψε δριμύτερος και στο 52′ είναι ο παίκτης που κερδίζει το πέναλτι. «Φώναξε» πως είναι… λύση στο τωρινό ρόστερ για 2ο συνεχόμενο ματς. Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, όταν άφησε τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη στο 75′.

Ματέους Βιτάλ (6,5/10): Ο «άσος» της Κορίνθιανς ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει παραπάνω στην επίθεση για το Τριφύλλι. Βγήκε στο 67′ για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Παλάσιος.

Λούκας Βιγιαφάνιες (6,5/10): Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο α’ ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Είχε μια ωραία έμπνευση που έβγαλε τετ α τετ τον Αϊτόρ. Έδειξε μια «άνοδο» σε σύγκριση με τα φετινά του στάνταρντ, ξέρει και ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Φεντερίκο Μακέντα (9/10): Θα είχε πάρει το «10άρι», αν πετύχαινε το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έδειξε συνέπεια από τα έντεκα βήματα, το… κάρφωσε ξανά σε συνεργασία με τον Μαουρίσιο, ενώ σε φάση, μετέπειτα, θα μπορούσε να εκτελέσει τον Μελισσά σε τετ α τετ, αλλά επέλεξε πάσα στον Αϊτόρ, που τελικά δεν βγήκε. Το όνομά του έγινε σύνθημα κατά την αποχώρησή του στο 81ο λεπτό για να αφήσει τη θέση του στον Χατζηθεοδωρίδη.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (7,5/10): Έκανε δύο εξαιρετικές ενέργειες στο ματς και έδειξε την ποιότητά του. Λίγο έλειψε να γράψει το 3-0 στο 90′, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (6/10): Έδειξε διάθεση στο τέταρτο που αγωνίστηκε, κράτησε στην «τσίτα» τους αντίπαλους αμυντικούς και στο διάστημα που βρέθηκε στο χορτάρι, είχε θετική παρουσία.

Γιάννης Μπουζούκης (5/10): Είχε μια καλή στιγμή να συνεργαστεί με τον Παλάσιος, αλλά την σπατάλησε.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News