Στις 252.000 ευρώ η σύμβαση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Τα έσοδα του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι με τη Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πληρώσει το ποσό των 252.000 στον Ερασιτέχνη για όλες τις χρήσεις και τις εκμεταλλεύσεις του γηπέδου της Λεωφόρου για την αγωνιστική περίοδο 2018/9.

Το θέμα φούντωσε μόλις λίγες στιγμές μετά την εκλογή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη. Ακολούθησε ένας… «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ του νέου προέδρου του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ αναφορικά με τα χρήματα που πληρώνει η τελευταία για το γήπεδο της Λεωφόρου.

Βάσει της τελευταίας σύμβασης που υπογράφηκε στις 12 Απριλίου του 2018 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταβάλει το ποσό των 252.000 ευρώ σε 12 μηνιαίες δόσεις στον Ερασιτέχνη για την Λεωφόρο.

Αναλυτικά… 

Στις 12 Απριλίου του 2018, τροποποιήθηκε το άρθρο 4 του Παραρτήματος του από 30.12.2013 ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο διαμορφώνεται, ως ακολούθως:

«Η ΠΑΕ θα καταβάλλει στο σωματείο συνολικά για όλες τις χρήσεις και εκμεταλλεύσεις που συμφωνούνται στο άρθρο 3, ως αντάλλαγμα τα ακόλουθα ποσά:

ποσό διακόσιες πενήντα δύο χιλιάδες (252.000) € για την χρονική περίοδο 2018-2019.

Για τα επόμενα συμβατικά έτη το αντάλλαγμα θα καθορισθεί με νεότερη έγγραφη συμφωνία των μερών.
Στο ετήσιο αντάλλαγμα, το οποίο συνομολογείται από αμφότερα τα μέρη ως δίκαιο και εύλογο, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα ποσά:

(α) το αντάλλαγμα για τη χρήση του γηπέδου-έδρας, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στο παρόν συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που προκύπτει βάσει του άρθρου 56 παρ. 3του V. 2725/1999,

(β) το αντάλλαγμα για την εκμετάλλευση του χώρου ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων πέριξ του αγωνιστικού χώρου συμφώνως προς τα προβλεπόμενα από το άρθρο 56 του Ν. 2725/1999,

(γ) το από το νόμο προβλεπόμενο ποσοστό επί των εισπράξεων λόγω χρήσεως του σήματος του Παναθηναϊκού, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και όπως μέχρι σήμερα καταβάλλεται,

(δ) το ποσό του ΕΕΤΑ ή/και οποιοσδήποτε άλλου τέλους ή φόρου επιβληθεί αντί αυτού και για όσο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του παρόντος το ΣΩΜΑΤΕΙΟ υπέχει τη σχετική υποχρέωση, το οποίο θα καταβάλλεται από την ΠΑΕ για λογαριασμό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και θα αφαιρείται από το ετήσιο αντάλλαγμα.

Στο ως άνω αντάλλαγμα ποσοστό 20% αναλογεί στην εμπορική χρήση των εγκαταστάσεων, που η ΠΑΕ κατά τη διακριτική της ευχέρεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 δύναται να ασκεί.

Η καταβολή του ως άνω ανταλλάγματος θα γίνεται με την καταβολή ποσού 21.000 ευρώ εντός των πρώτων τριών (3) εργασίμων ημερών κάθε μήνα και σε 12 μηνιαίες δόσεις συνολικά αρχής γενομένης την 01.07.18 κάθε αγωνιστικού έτους, μέχρι και την 30.06.19».

Στις 252.000 ευρώ η σύμβαση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού! Στις 252.000 ευρώ η σύμβαση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News