Βοτανικός: «Μεταγραφή» στη Διπλή Ανάπλαση - Το νέο πρόσωπο και ο ρόλος

Βοτανικός: Η άδεια που θα κρίνει το χρόνο και τις μπουλντόζες

To γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί κανονικά και θα παραδοθεί προς λειτουργία το 2027.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέδειξε τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη διετία από τον Δήμο Αθηναίων και τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή θα επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport, την ημέρα της δημοσιοποίησης της συνέντευξης του Αλαφούζου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ολοκλήρωσε μια σημαντική πράξη.

Αυτή ήταν η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το έργο, μια κίνηση την οποία ο Χάρης Δούκας είχε χαρακτηρίσει απαραίτητη ώστε να υπάρχει έλεγχος και να ξεπερνιούνται ευκολότερα τα εμπόδια.

Ο Δήμος είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή τεχνικού συμβούλου που ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου.

Την Τρίτη η οικονομική επιτροπή τσέκαρε τις προσφορές, οι αρμόδιοι υπάλληλοι τις αξιολόγησαν και ανακοίνωσαν τον διάδοχο.

Αυτός είναι το Τεχνικό Γραφείο Σαλφώ και Συνεργάτες Μελετητική ΑΕΚ-Ρόικος ΑΕ.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος θα υποστηρίξει τον Δήμο Αθηναίων στην υλοποίηση και παραλαβή του έργου για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ακόμα θα υποστηρίξει την παραλαβή των νέων εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Επιπροσθέτως, επειδή ο καθαρισμός του οικοπέδου καθυστέρησε, η κοινοπραξία θα παραλάβει αργότερα τον χώρο για να προχωρήσει στην αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Τέλος, για να είναι καλυμμένος νομικά ο Δήμος, η οικονομική επιτροπή ψήφισε την Τρίτη την παράταση της σύμβασης με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Μυτιληναίος.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News