Παναθηναϊκός: Αν ήταν στην ενδεκάδα από το... Φθινόπωρο!

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0 (Highlights/vid)

Πήρε το πρώτο γκολ της σεζόν από στόπερ ο Παναθηναϊκός και μάλιστα τον κορυφαίο του παίκτη.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν στη διάθεση του προπονητή από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Η επιστροφή του έλυσε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Γιοβάνοβιτς στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού ούτε ο Πούγγουρας, ούτε ο Σάρλια μπορούσαν να σταθούν με επιτυχία δίπλα στον Βέλεθ.

Ο Ελληνας και ο Κροάτης δεν έχουν ιδιαίτερη ικανότητα με μπάλα στα πόδια, πράγμα που δεν βοηθούσε τον φετινό Παναθηναϊκό, μιας και ο Ιβάν θέλει το παιχνίδι να ξεκινά από την άμυνα, πράγμα που καθιστά σημαντική τη συμμετοχή των στόπερ στην ανάπτυξή.

Αυτό προφανώς θέλει ανάλογη ικανότητα με μπάλα σε επίπεδο τεχνικής και σκέψης.

Ο Βέλεθ το έχει με την μπάλα στα πόδια και η πλαισίωσή του από τον Σένκεφελντ που είναι επίσης αρκετά ικανός με το τόπι βοήθησε τους «πράσινους» να βελτιώσουν την κυκλοφορία τους στα τελευταία ματς.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους στους μηχανισμούς αναχαίτισης μιας και τα δύο αυτά παιδιά παίζουν δεύτερη χρονιά μαζί έχοντας αναπτύξει καλή χημεία μεταξύ τους.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News