Μακέντα για... βασικός

Μακέντα για... βασικός

Ο Κίκο Μακέντα εξέθεσε με την απόδοσή του τον προπονητή του στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Άρη αφού ο Ιταλός δημιούργησε όλες τις καθαρές ευκαιρίες του τριφυλλιού, πλην εκείνης που χαράμισε ο Αϊτόρ.

Σε αντίθεση με τον Καρλίτος που δεν υπήρχε πουθενά στο τερέν, ο Ιταλός “φώναξε” πως αυτή την εποχή δικαιούται να είναι βασικός, μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του κλαμπ την τελευταία διετία.

Έχουμε την αίσθηση ότι αν η…σουτάρα που τράνταξε το δοκάρι “έγραφε”, ο Παναθηναϊκός θα το είχε πάρει το παιχνίδι. Ο Μακέντα είναι παίκτης ρυθμού κι όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να ευστοχήσει σε σουτ μεγάλης δυσκολίας, από αυτά που χτίζουν αυτοπεποίθηση και μια ορμή στη σχέση του με το τέρμα, παρότι δεν είναι το κλασικό “εννιάρι”. Αποτελεί ,όμως ,τον πιο μπαλαδόρο φορ του ρόστερ.

Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για παιδί που ξέρει να επιστρέφει. Ο Κίκο είναι ιδιαίτερη περίπτωση πνευματικά, εκεί βρίσκεται το δυνατό του σημείο, ο άνθρωπος ανέβασε ξανά τις μετοχές του στην Ελλάδα, αφού μετά το εντυπωσιακό του ξεπέταγμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε βαλτώσει.

Σημασία εκτός από το να σκοράρεις ακατάπαυστα έχει κι η παραγωγή γκολ σε “κλειστά” ματς, ο Μακέντα έχει προσφέρει πολλά γκολ-βαθμούς στο τριφύλλι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News