Γιαννακόπουλος: “Απειλήθηκε ο Πλυτάς – Πήγαιναν στα μπουζούκια και χρέωναν τον Ερασιτέχνη!”

Γιαννακόπουλος: «Όλοι οι Παναθηναϊκοί να στεγάζονται στο ίδιο μέρος, τη Δευτέρα θα εξοφλήσω όλα τα χρήματα προς το δημόσιο»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το…μπάχαλο που βρήκε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο sdna.gr:

Πρωταθλητισμός ή εξυγίανση σε πρώτο πλάνο;

«Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Σε πρώτο πλάνο είναι να καταλάβουμε τι σκατά έχει συμβεί εκεί μέσα. Είναι ένας κουβάς με σκατά. Κυριολεκτικά».

Ποιος τα δημιούργησε;

«Λίγο ο καθένας. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις από λίγο. Ερχόταν η μία και έκανε χειρότερα αυτά που άφηνε η προηγούμενη. Σήμερα το πρωί τι έμαθα… Κατ’ αρχήν, ξέρουμε για τις 60 δόσεις της αποπληρωμής του χρέους της ΠΑΕ, το οποίο υπεγράφη Απρίλιο μήνα. Και ο Παϊρόζ είχε εμφανιστεί τότε και το Athens Alive υπήρχε. Άρα, μας κάνει μεγάλη εντύπωση το γιατί δέχθηκε η προηγούμενη διοίκηση Πλυτά να υπογράψει αυτό με τις 60 δόσεις. Εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον εκβιάστηκε. Και όχι μάλλον. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχει εκβιαστεί ο κύριος Πλυτάς. Δεν του πλήρωναν τα χρήματα, που έπρεπε. Κινδύνευε ο άνθρωπος με φυλάκιση, λόγω των χρεών στο Δημόσιο και αναγκάστηκε να υπογράψει αυτή τη σύμβαση. Θα τα πει και στο δικαστήριο.

Δεύτερον, η σύμβαση 20 ετών για τη μίσθωση, λέει, του γηπέδου. Σύμβαση 20 ετών. Ποια διοίκηση πιστεύει ότι θα είναι 20 χρόνια. Δηλαδή πίστευε ο κύριος Μιχαλαριάς, που την υπέγραψε, ότι θα είναι 20 χρόνια διοίκηση. Ξέρετε εσείς καμία σύμβαση, η οποία να έχει 20ετη διάρκεια; Εγώ δεν ξέρω.

Σήμερα το πρωί έμαθα ότι η πυγμαχία πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα και η σύμβαση είναι με μονομερή ανανέωση από την πλευρά της. Άρα και να θέλαμε να τη διακόψουμε, δεν θα μπορούσαμε. Έχει το δικαίωμα η εταιρεία του κυρίου Αϊδινιώτη, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του τμήματος της πυγμαχίας, να πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα, για να διαχειρίζεται το σήμα. Βέβαια, ο Αϊδινιώτης κάνει καλή δουλεία. Άρα, παρόλο που δεν τον εκτιμώ ως άνθρωπο και δεν θεωρώ τη σύμβαση σωστή, δεν θα τον άλλαζα και δεν θα τον αλλάξω. Γιατί πάνω από όλα είναι το καλό και κάνει σωστή δουλειά εκεί πέρα, ασχέτως αν δεν πληρώνει αυτά που θα έπρεπε στον Ερασιτέχνη.

Έμαθα σήμερα το πρωί ότι κάποια στιγμή στην αίθουσα που έκαναν προπόνηση οι ξιφομάχοι, τη χρειάστηκε η ΠΑΕ και της είπαν της ξιφασκίας πήγαινε νοίκιασε έναν χώρο στην Αμαρτωλών και Κλεφτών και θα τον πληρώνουμε εμείς. Αυτή η σύμβαση αντί να έχει υπογραφεί από την ΠΑΕ και να παραχωρείται ο χώρος στον Ερασιτέχνη, έχει υπογραφεί από έναν γενικό έφορο, ονόματι Λέων Σάββα. Οκτώ μήνες δεν έχει πληρωθεί αυτή η σύμβαση από τον Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ, βέβαια, δεν έχει δώσει τα χρήματα και τώρα τα ζητούν από τον Ερασιτέχνη. Άρα, έδιωξε τη ξιφασκία η ΠΑΕ από την Λεωφόρο, λέγοντας ότι θα νοικιάσει χώρο για εκείνη, την υπέγραψε τη σύμβαση ο Ερασιτέχνης, αντί για την ΠΑΕ και δεν πληρώνεται. Τώρα αυτός ο Σάββας Λέων, τι όφελος είχε, από το να υπογράψει αυτή τη σύμβαση και να μην το υπογράψει η ΠΑΕ, μόνο ο ίδιος μπορεί να ξέρει.

Επίσης, έμαθα, ότι ο Δήμαρχος Καμίνης και κάποιος Μπιτζάνης, υπεύθυνος κάποιων αθλημάτων, είναι απέναντι από τον Παναθηναϊκό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν το έργο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, ο Δήμος της Αθήνας, δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι ανήκουστο. Αλλά θα τα ψάξουμε κι αυτά σε μεγαλύτερο βάθος».

Υπήρχαν αντίστοιχα από την ΚΑΕ ποτέ οφειλές τέτοιου είδους απέναντι στον Ερασιτέχνη;

«Οφειλές ποτέ δεν υπήρχαν. Το μοναδικό πράγμα, το οποίο έχει γίνει ανά τα χρόνια, είναι ότι ενώ πάντα ή τις περισσότερες χρονιές, η ΚΑΕ για να βοηθάει τον Ερασιτέχνη, ενώ ο νόμος λέει ότι στο τέλος του έτους πρέπει να πληρώνεις απολογιστικά το μέρισμα του 10% στον Ερασιτέχνη, πολλές φορές τα δίναμε προκαταβολικά ή κάναμε και κάποιες διευκολύνσεις εντός της χρονιάς. Άλλες χρονιές υπήρχαν και φορές που λόγω του ότι είχαν γίνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από προμηθευτές στον Ερασιτέχνη, μέχρι και τους τα δίναμε απ’ έξω, για να μπορεί να δουλεύει σωστά ο Ερασιτέχνης. Η μοναδική χρονιά στην οποία δεν γινόταν αυτό και δώσαμε τα χρήματα απολογιστικά, ήταν στη χρονιά, που είχε αναλάβει ο Δημήτρης Μπαλτάκος».

Λόγω της δικής σας προσωπικής κόντρας;

«Λόγω του ότι είχαμε ακούσει ότι περνούσαν προσωπικά έξοδα. Τώρα, βέβαια, έχουμε βρει και τα τιμολόγια στον Ερασιτέχνη. Δεν υπήρχε η εμπιστοσύνη τότε σε αυτά τα πρόσωπα να τους δίνουμε τα λεφτά προκαταβολικά. Για να καταλάβετε, οι λογιστές έχουν βρει τιμολόγια, που άνθρωποι από την προηγούμενη διοίκηση πήγαιναν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, γλεντούσαν και χρέωναν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».


Eλέγξτε επίσης

Ενδιαφέρον από τους Αργυρόπουλους για τον Παναθηναϊκό

Αλλάζε επίπεδο το πόλο: Νέο προπονητής και μεταγραφικό «ντεμαράζ»

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών δημιουργεί η πρόθεση των αδελφών Αργυρόπουλων να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.