«Έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά της η Euroleague, αυτά ζήτησε ο Παναθηναϊκός»

«Έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά της η Euroleague, αυτά ζήτησε ο Παναθηναϊκός»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, ανέλυσε όσα έκανε ο Παναθηναϊκός πριν από την ακύρωση του αγώνα με τη Βιλερμπάν και υποστήριξε πως η Euroleague και ο Τζόρντι Μπερτομέου εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην εκπομπή «Magic Euroleague» της WEB TV του SDNA:

Για όσα έγιναν και οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί διαβάζω διάφορα. Αυτό που έγινε με τη Βιλερμπάν δεν ήταν ότι απλά εμφανίστηκαν κρούσματα. Αγωνίστηκε παίκτης με τη Σολέ που ήταν θετικός. Η Βιλερμπάν 72 ώρες πριν το ματς έκανε το τεστ, μετά πήγε να παίξει. Ενώ έπαιζε διαγνώστηκε θετικός παίκτης. Είχε έρθει σε επαφή με συμπαίκτες. Είχε πάει στα αποδυτήρια, στο πούλμαν. Θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει όλοι. Οι άνθρωποι της Βιλερμπάν μας είπαν πως είναι μια πυρηνική βόμβα κορωνοϊού. Δεν θέλαμε να ριψοκινδυνεύσουμε την υγεία της ομάδας μας. Είπε και η Βιλερμπάν να αναβάλλουμε τον αγώνα. Από κοινού είπαμε στην Euroleague να αναβληθεί το ματς, λόγω της ιδιαιτερότητας.

Η Euroleague μετά από προσπάθεια είπε πως βάσει πρωτόκολλου με οκτώ παίκτες μπορείς να αγωνιστείς. Άνοιξε η πλατφόρμα τώρα για να δηλώσεις παίκτες στη διοργάνωση, αυτά είναι νέα πράγματα. Μας κάλεσε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Τόνι Πάρκερ. Μιλήσαμε με τον ίδιο. Μας είπε πως κατανοεί όσα λέμε και προσπαθεί να πιέσει την Euroleague να αναβάλλει το παιχνίδι. Στη χειρότερη περίπτωση η γαλλική κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε να γίνει το ματς. Η ομάδα τους είχε πάρει αρνητική δημοσιότητα λόγω της Κυριακής. Δεν ήθελαν να γίνει κάτι νέο. Έγιναν συγκροτημένες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Αυτά τα κάναμε τη Δευτέρα. Στις 17:20 ήταν η πτήση μας. Προπονηθήκαμε στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες περίμεναν, γιατί δεν απαντούσε και κανείς εγκαίρως. Τελευταία στιγμή μας είπε ο κ. Σκοτ ότι θα ταξιδέψουμε και θα γίνει το ματς. Αλλιώς θα μηδενιζόμασταν εμείς. Ήμουν σίγουρος πως θα πάμε και δεν θα παίξουμε. Αποφασίσαμε να κάνουμε το ταξίδι για να μην υποστούμε τις συνέπειες.

Είπαμε επίσης πως ούτε θέλουμε να πάρουμε νίκη στα χαρτιά, ούτε να παίξουμε κόντρα σε έφηβους. Η απάντηση της Euroleague είναι πως πρόκειται για κανονισμούς. Είπαμε στον κ. Μπερτομέου πως πρέπει να μας δώσει λύσεις. Ήρθε αργά με ένα πρωτόκολλο το οποίο αλλάξαμε. Είπε πως θέλει να είναι αυστηρό, είπαμε να μπουν κάποιοι κανόνες. Αλλά, κατά περίπτωση θα θέλαμε να αναβάλλουμε 3-4 αγώνες. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές βλέπω πως έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά του».

Για το δεδικασμένο που υπάρχει, μετά τα όσα έγιναν στο Eurocup: «Τα ίδια ρώτησα και εγώ. Στην Ελλάδα το πρωτόκολλο λέει πως μπαίνει ο ΕΟΔΥ σε τρία κρούσματα. Μπορεί να μας κλείσουν, δηλαδή. Άρα, το ελληνικό πρωτόκολλο είναι πιο αυστηρό. Δεν θα μας αφήσουν να παίξουμε, θα τιμωρηθούμε και θα χάσουμε το παιχνίδι. Ο κ. Μπερτομέου είπε να πιέσουμε τις κυβερνήσεις. Του στείλαμε μια επιστολή με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα πως εκείνος πρέπει να πιέσεις τις κυβερνήσεις για να λυθούν τα προβλήματα, όχι εμείς. Θα σας πω ένα παράδειγμα προχθεσινό. Το πρωτόκολλο που είχε έρθει έλεγε για μαξ 200 άτομα ανά αγώνα. Με βάση αυτό κάτσαμε να βγάλουμε τα μέτρα για το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτό λέει το πρωτόκολλο της Euroleague. Στη Ρωσία, όμως, γιατί παίξαμε με κόσμο; Στη Ρωσία ίσχυε το πρωτόκολλο των 200 ατόμων; Πριν προλάβω να το πω, έρχεται νέο πρωτόκολλο για την εξέδρα, που αναφέρει πως ακολουθούμε ό,τι πει η χώρα. Αυτά πάνε πρόβλημα με πρόβλημα, αγώνα με αγώνα. Προσπαθούμε να τα λύσουμε με μπαλώματα. Άρα, οι ομάδες που έπαιξαν 1η αγωνιστική με το πρωτόκολλο που υπήρχε, το παραβίασαν. Σωστά; Το νέο πρωτόκολλο που λέει πως ακολουθούμε ό,τι λέει η χώρα μας ήρθε πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό».

Για την ανησυχία των παικτών του Παναθηναϊκού: «Προφανώς και υπήρχε. Οι παίκτες περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή, δεν ήθελαν να πάνε. Έγινε επικοινωνία με την ELPA να πιέσει για αναβολή. Ανησυχούσαν και οι παίκτες και οι προπονητές και όλοι».

Για το πού είναι η Ένωση των Παικτών: «Αυτό θέλω να ρωτήσω και εγώ. Αν είναι πιο σημαντικό αν θα ξεχάσω να πληρώσω έναν παίκτη και τον καθυστερήσω που με παίρνουν κάθε μέρα ή η υγεία του παίκτη. Δεν ξέρω αν έκανε κάτι ή αν έδρασε. Ρωτάω. Έκανε κάτι; Κάνει κάτι;».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News