«Αρνήθηκε προσφορές του Παναθηναϊκού και της Μάλαγα ο Πόποβιτς»

«Αρνήθηκε προσφορές του Παναθηναϊκού και της Μάλαγα ο Πόποβιτς»

Ο Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στη Φουενλαμπράδα, έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του σε ηλικία 37 χρονών.

O Kροάτης γκαρντ είχε συνδεθεί με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού πριν από τρία χρόνια, αλλά τελικά παρέμεινε στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας.

Το συγκεκριμένο γεγονός το αποκάλυψε ο ίδιος και στα Μέσα της Ισπανίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ακόμη και όταν έφθασαν οι προσφορές της Μάλαγα και του Παναθηναϊκού, τις απέρριψα για να παραμείνω στη Φουενλαμπράδα».

Ο 37χρονος πέρασε από τις Ζαντάρ, Βαλένθια, Τσιμπόνα, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας (2 φορές), Ούνικς Καζάν, Χίμκι και Φουενλαμπράδα. Ο Πόποβιτς έχει κατακτήσει δύο φορές το Eurocup, μία φορά την Ααδριαατική Λίγκα, δύο φορές τη Βαλτική Λίγκα, τέσσερις φορές το πρωτάθλημα Λιθουαανίας, δύο φορές το κροατικό, τρεις φορές το λιθουανικό και μία φορά το κύπελλο Τουρκίας.

Στη Euroleague μέτρησε 12,5 πόντους, σουτάροντας με 38% πίσω από την γραμμή των 6,75 μ., ενώ παράλληλα είχε 2,8 ασίστ, 1,7 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε 123 αγώνες.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News