Βοτανικός: Πράσινο φως για τα 115,3 εκατ. ευρώ

Περήφανος ο Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση: «Επιτέλους...»

«Πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για επιπλέον 26.1 εκατ ευρώ για το γήπεδο στο Βοτανικό.

Το τελευταίο διάστημα προέκυψε το ζήτημα που είχε να κάνει με τη ραγδαία αύξηση του κόστους του ποδοσφαιρικού γηπέδου, λόγω των ανατιμήσεων στα κατασκευαστικά υλικά.

Ο αρχικός προϋπολογισμός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού πρόβλεπε ποσό 72 εκατ ευρώ συν ΦΠΑ 24%. Δηλαδή, ένα συνολικό κόστος που θα έφτανε τα 89,2 εκατ ευρώ.

Βάσει αυτού του σχεδιασμού είχαν γίνει όλες οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στις πλευρές που εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Ωστόσο, ύστερα από νέα μελέτη, προέκυψε ότι το κόστος της ποδοσφαιρικής αρένας στον Βοτανικό έχει ανεβεί πλέον στα 93 εκατ ευρώ ή 115.3 εκατ ευρώ με τον ΦΠΑ. Ο δήμος Αθηναίων κατέθεσε σχετικό αίτημα προς το ΥΠΕΝ για να καλυφθούν και αυτά τα 26.1 εκατ. απ’ το ταμείο κρατικών επενδύσεων παρουσιάζοντας έναν πλήρως αιτιολογημένο φάκελο.

Σύμφωνα με την SportDay υπήρξε ανεπίσημη απάντηση απ’ το ΥΠΕΝ η οποία ήταν θετική διασφαλίζοντας πλέον στο 1007 τη χρηματοδότηση όλου του πρότζεκτ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News