Παούνοβιτς: «Προσπάθησα να πάρω τον Μιγιάτ στη Ρέντινγκ, αλλά δεν είχα τα χρήματα»

Παούνοβιτς: «Προσπάθησα να πάρω τον Μιγιάτ στη Ρέντινγκ, αλλά δεν είχα τα χρήματα»

Την αποκάλυψη πως ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της Ρέντινγκ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε ο προπονητής του αγγλικού συλλόγου, Βέλικο Παούνοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

Ξέρετε τον παίκτη από μικρή ηλικία. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό;

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσα να τον φέρω στη Ρέντινγκ. Τα οικονομικά θέματα ωστόσο που έχει η ομάδα, δεν μας επέτρεψαν στο να τον πάρουμε. Με αυτό που σου λέω θέλω να δείξω ότι είναι ένας παίκτης που τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Ο Μιγιάτ θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης που έχει πολύ καλή νοοτροπία, έχει πολύ καλά αθλητικά χαρακτηριστικά και μπορεί να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω. Είναι ένας τοπ ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο ένα μεγάλο κλαμπ, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα, μπορεί να αντέξει την πίεση που έχει μια τέτοια ομάδα».

Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα κατά την γνώμη σας;

«Για μένα η θέση που του ταιριάζει είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης.  Στο 4-2-3-1 για παράδειγμα θα μπορούσε να αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, ώστε να συγκλίνει και να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Είναι πολύ γρήγορος, είναι τεχνίτης και μπορεί να κάνει το… απρόσμενο που λέμε. Είναι ικανός στο να μοιράζει ασίστ, ενώ έχει και πολύ καλά τελειώματα. Είναι πολύ καλός και τακτικά. Επίσης θέλω να σου πω ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές άλλες θέσεις στο κέντρο, ανάλογα πάντα με το τι θέλει από αυτόν ο προπονητής του. Απλά εγώ τον έβαζα στη συγκεκριμένη θέση».

Μου είπατε ότι είναι γρήγορος. Η τεχνική του σε τι επίπεδο είναι;

«Είναι πάρα πολύ γρήγορος και ειδικά με την μπάλα στα πόδια. Έχει πολύ καλή τεχνική και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ και έχει αποκτήσει παραπάνω εμπειρίες. Όταν τον είχα στη Εθνική U-20 είδα ότι είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά και είχε όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά. Όσο περνάνε τα χρόνια λοιπόν γίνεται όλο και καλύτερος και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο».

Έχει ηγετικές ικανότητες;

«Είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα και πολλές φορές βγαίνει μπροστά και φυσικά μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Φυσικά σε αυτό ρόλο θα παίξει και ο προπονητής της ομάδας. Μπορεί να πάρει πολλά από αυτόν. Εχει και ηγετικές ικανότητες».

Σε αυτό το σημείο οφείλω να σας πω ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να έρθει στον Παναθηναϊκό.

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι ήδη ο Γιοβάνοβιτς τον έχει… κερδίσει και αυτό θα βοηθήσει στο να αποδώσει το καλύτερο που μπορεί».

Θα τον επηρεάσει το γεγονός ότι δεν έχει πολλά παιχνίδια φέτος;

«Ο Μιγιάτ είναι επαγγελματίας. Είμαι σίγουρος ότι έχει φροντίσει να είναι σε πολύ κατάσταση. Όπως σου ανέφερα ήθελα να τον φέρω και εγώ στη Ρέντινγκ, συνέλεξα κάποια στοιχεία και μπορώ να σου πω ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να επηρεάσει θετικά άμεσα τον Παναθηναϊκό και να κάνει τη διαφορά».

Μαζί κατακτήσατε το παγκόσμιο Κύπελλο Under-20. Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του στην κατάκτηση αυτού του τίτλου;

«Η αλήθεια είναι τον είχα για τρία χρόνια. Τον είδα να παίζει σε μικρή ηλικία με την Βοϊβοντίνα και ζήτησα να τον φέρουν στην Εθνική Σερβίας, καθώς μέχρι τότε δεν είχε παίξει με την Εθνική. Από τις πρώτες φορές που τον είδα κατάλαβα ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να φτάσει ψηλά. Φυσικά και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βοήθησε πολύ την ομάδα. Η παρουσία του σε εκείνη την διοργάνωση του άνοιξε τον δρόμο για να πάρει μεταγραφή στην Γερμανία».

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα στο να βρίσκει λύσεις απέναντι στις κλειστές άμυνες. Μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα ο Μιγάτ Γκατσίνοβιτς;

«Είναι ένας πολύ γρήγορος όπως σας είπα. Γρήγορος σημαίνει ότι μπορεί να αλλάζει πολύ γρήγορα κατεύθυνση με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί με τις κινήσεις του να μπερδέψει τους αντίπαλους αμυντικούς. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός , πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να ξεκλειδώσει μια ομάδα μια κλειστή άμυνα. Όπως σου είπα και πιο πάνω μπορεί να κάνει το… απρόσμενο».

Πως είναι ο χαρακτήρας του;

«Είναι πολύ καλό παιδί. Όλοι οι συμπαίκτες του τον αγαπούν ενώ είναι και ο παίκτης που μπορεί να κάνει στο γήπεδο αυτά που του ζητάει ο προπονητής του. Του αρέσει να δουλεύει και πάντα απαιτεί τα καλύτερα από τον εαυτό του. Είναι ένας επαγγελματίας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News